Laden Evenementen
  • Dit evenement is voorbij.
07 november 2020

Anesthesie voor assistente

4.5

In deze cursus leert uw medewerker om – onder begeleiding en verantwoordelijkheid van
de tandarts – infiltratie- en geleidingsanesthesie te geven.

Cursusdata:

  • 7 en 21 november 2020

Kennis 

Het theoretische deel van de cursus is gebaseerd op de academische kennis van M2 tandartsen en de evidence based tandheelkunde.

Behandeld worden:

  • Relevante wetgeving.
  • Het werkingsmechanisme van lokale anesthesie.
  • Relevante anatomie.
  • Afnemen van een gerichte medische anamnese.
  • Kennis van, inzicht in en vaststellen van contra-indicaties.
  • Herkennen van complicaties.

De cursist leert:

  • Zelfstandig lokale infiltratie- en geleidingsanesthesie toedienen.
  • Voorlichting en nazorg geven.
Het niveau (doelgroep/criteria)

Zoekt u als assistent meer uitdaging en wilt u zich binnen de tandheelkunde verder ontwikkelen?
Dan is deze cursus heel geschikt. Het programma is ontwikkeld voor de mondhygiënist en gemotiveerde assistenten met minimaal één jaar ervaring aan de stoel.

Leren en werken (de begeleiding)

Het zelfstandig toedienen van anesthesie is een uitdaging voor de assistent. Deze cursus vormt een goede basis, maar de nieuwe kennis en vaardigheden moeten natuurlijk wel geoefend worden. De cursist moet daarom de gelegenheid krijgen om het geleerde in de praktijk toe te passen. Hij/zij zal tijdens de cursus specifieke werkopdrachten meekrijgen. Voor het succes van de cursus is het noodzakelijk dat de tandarts daarbij een actieve en begeleidende rol speelt.

Theorie en praktijk (inhoud en werkwijze)

De lesdag valt uiteen in twee delen: ’s ochtends de theorie, ’s middags de praktijk. De theorie wordt aangeboden in de vorm van een handboek. De cursist hoeft echter niet zelfstandig te gaan zitten blokken: tijdens de cursusbijeenkomsten wordt alle leerstof door ervaren docenten toegelicht aan de hand van PowerPoint presentaties. Er is volop gelegenheid tot het stellen van vragen. Tijdens de praktijklessen leert de cursist omgaan met de instrumentatie.
Daarbij gebruiken wij fantoomhoofden. Tijdens de opleiding oefenen de cursisten in een echte behandelsetting op elkaar. Hierbij wordt gebruik gemaakt van naalden, zonder de voor lokale anesthesie benodigde vloeistof.

Examen

Op de laatste lesdag worden de behandelde theorie en praktijk schriftelijk getoetst aan de hand van open- en meerkeuze vragen. Voor het afleggen van de toets moeten alle lesdagen zijn gevolgd. Bij onvoldoende aanwezigheid kan een cursist worden uitgesloten van de toetsing. Als voor beide toetsen een voldoende wordt gescoord, ontvangt de assistent een certificaat van bekwaamheid en 19 Q-punten.

Docenten

Alle opleidingen en cursussen van M2 academy worden onder supervisie van Jacqueline Strooband verzorgd door professionals van M2 tandartsen. De theorie en praktijklessen van de cursus Anesthesie worden gegeven door tandarts Maurice Post.

Start: 7 november 2020 om 09:00
Einde: 21 november 2020 om 17:00
Prijs: €945
Categorie:
Website: Bezoek ticketpagina

Review

 

Luca Tempel

27 September 2019

Leerstof sluit heel goed aan bij de praktijk. Door M2 academy blijf je up to date. Ik zou deze cursus zeker aanbevelen bij mijn collega's.

Jill Schouten

27 September 2019

De locatie van de cursus was erg goed. Er was voldoende parkeerplaats en kosteloos( ook niet heel onbelangrijk) Ik vond de cursus erg boeiend. Het was veel herhalen, wat heel belangrijk is voor ons. Ik heb ook veel nieuwe dingen mogen leren. Wat mij erg aansprak was met name over waar op te letten bij het mondonderzoek (tongkanker etc). De 2 dames Shabona en Barbara gaven de presentatie met veel enthousiasme en persoonlijke aandacht. Het was erg prettig luisteren en geen enkel moment oninteressant. Het theoriegedeelte was wel erg lang. Dit had iets ingekort mogen worden wat mij betreft. Ook hebben we praktijk gedaan. Even goed letten op de ergonomie en het op de juiste manier hanteren van de instrumenten. De lunch was ook erg goed verzorgd! De broodjes en salade waren heerlijk. Er was voldoende te eten en te drinken. Al bij al, het was een topcursus! En zeker voor herhaling vatbaar!

Leave feedback

07 november 2020

Start: 7 november 2020 om 09:00
Einde: 21 november 2020 om 17:00
Prijs: €945
Categorie:
Website: Bezoek ticketpagina

M2 Academy

Prins Bernhardlaan 1
Voorburg, 2274HT Nederland

+ Google Maps

M2 Academy
Telefoon: 06-12728253
Email:
Website: Bezoek website organisator