Laden Evenementen
  • Dit evenement is voorbij.
11 mei 2021

Antitrombotica webinar

5

Over het algemeen kan je patiënten die antistollingsmiddelen gebruiken gewoon bij jou in de praktijk behandelen. Er zijn wel een aantal zaken waar je rekening mee moet houden. Want patiënten die bloedverdunners (antitrombotica) gebruiken lopen namelijk een verhoogd risico op (na)bloedingen bij bloedige ingrepen. Door tijdelijk de antistollingsmedicatie te staken neemt het (na)bloedingsrisico af, maar neemt het risico op een bloedstolsel in het bloedvat bij de patiënt toe.

De klinische praktijkrichtlijn Antitrombotica van het KIMO helpt bij het maken van de beslissing om medicatie wel of niet tijdelijk te staken en biedt aanbevelingen over het organiseren van de zorg rondom de patiënt.

Baucke van Minnen is MKA-chirurg in Groningen en was betrokken bij de ontwikkeling van de richtlijn Antitrombotica. Hij vertelt je tijdens het webinar alles over wat je moet weten over deze nieuwe KIMO-richtijn en wat de veranderingen zijn ten opzichte van de oude Acta-richtlijn.

In dit 1,5 uur durende webinar wordt de kennis over de normale bloedstolling opgefrist en kom je meer te weten over antistolling:

  • ken je alle verschillende soorten antitrombotica en de werkingen ervan?
  • wanneer neem je contact op met de voorschrijver van de antistollingsmiddelen?
  • wanneer laat je een behandeling over aan bijvoorbeeld de kaakchirurg?
  • wat zijn de risico’s van stoppen met antitrombotica?

Voor wie?

Het webinar is bedoeld voor tandartsen en tandartsspecialisten die hun kennis over de richtlijn Antitrombotica willen opfrissen en bijgepraat willen worden over de toepassing in de dagelijkse praktijk.

Bijzonderheden

Aan dit webinar is 1 KRT-punt toegekend.

Date: 11 mei 2021
Time: 21:00
Prijs: €35
Categorie: , , ,
Evenement Tags:
Website: Bezoek ticketpagina

Review

 

Robert van Attekum

23 January 2020

Afgelopen jaar een aantal evenementen van de KNMT academy bijgewoond. Dit is mij ontzettend positief bevallen, aandacht voor kwaliteit en zeker niet te grootschalig.

Leave feedback

11 mei 2021

Date: 11 mei 2021
Time: 21:00
Prijs: €35
Categorie: , , ,
Evenement Tags:
Website: Bezoek ticketpagina

Online

Nederland
KNMT Academy
Telefoon: 030 60 76 370
Email: