Laden Evenementen
  • Dit evenement is voorbij.
30 oktober 2020

Assertiviteit op de werkvloer (ééndaagse)

0

Ik zou graag vaker, op sommige momenten, wat assertiever willen zijn. Nu komt het regelmatig voor dat ik geen “nee” durf te zeggen, want dat vind ik sneu voor de ander, en wat zullen ze wel niet van me vinden. Ook komt het wel eens voor dat ik totaal dicht sla en dan denk ik na afloop: “had ik dit of had ik dat maar gezegd”. Maar ja, zo zit ik niet in elkaar hé, en ik wil geen ruzie.

Een assertief persoon kan “nee” zeggen zonder zich schuldig te voelen. Is verder in staat grenzen aan te geven en voor zijn of haar mening uit te komen. Echter, opkomen voor jezelf is voor velen nog steeds een groot probleem. Vaak wil je aardig overkomen en wil je anderen niet tot last zijn. Assertiviteit geeft enorm veel zelfvertrouwen, zelfrespect en gevoel van eigenwaarde en de vrijheid te zijn wie je bent, niet zoals anderen denken dat je moet zijn.

De techniek van het duidelijk en precies vertellen en laten zien wat je wilt, het voet bij stuk houden (de techniek van de kapotte grammofoonplaat) en het afweren van tegenwerpingen wordt besproken en geoefend middels een variant op de Bode Methode.

Aanpak

Tijdens het ochtend dagdeel wordt de theorie op een interactieve wijze behandeld. Gedurende het middag gedeelte wordt de theorie vertaald naar de praktijk en kunnen de deelnemers de eigen casuistiek in subgroepen verder uitwerken en oefenen. Je krijgt handvatten aangereikt hoe je meer durft door de ander duidelijk en precies te vertellen en te laten zien wat je wilt, zonder daarbij een schuldgevoel te krijgen.Hoe je meer gevoel van eigenwaarde krijgt door voet bij stuk te houden en tegenwerpingen af te weren, zonder dicht te slaan.

Wat levert het concreet op?
• op een juiste wijze “nee” te zeggen, zonder schuldgevoel
• je mening te geven in vergaderingen
• je dominante collega zelfverzekerd je grens aan te geven
• je minder dominant/agressief over te laten komen

Certificaat
Na afloop van dit programma ontvang je een deelnamecertificaat.

Date: 30 oktober 2020
Time: 09:00 - 16:00
Prijs: €375
Categorie:
Website: Bezoek ticketpagina

Review

 

Leave feedback

30 oktober 2020

Date: 30 oktober 2020
Time: 09:00 - 16:00
Prijs: €375
Categorie:
Website: Bezoek ticketpagina

Holiday Inn Eindhoven

Veldmaarschalk Montgomerylaan 1
Eindhoven, 5612 BA Nederland

+ Google Maps

De Bode nascholingen
Telefoon: 0341 43 46 58
Email:
Website: Bezoek website organisator