Laden Evenementen
 • Dit evenement is voorbij.
14 november 2019

Basistraining Motivational Interviewing

0

In de praktijk heeft u vaak te maken met ambivalentie bij patiënten; ‘ja’ zeggen en ‘nee’ doen. Zij vinden een goede mondgezondheid belangrijk, maar verwaarlozen hun mondhygiëne en houden er een ongezonde leefstijl op na. Met behulp van Motivational Interviewing krijgt u als tandarts inzicht en leert u gesprekstechnieken om motivatie bij patiënten te verhogen en problematiek te verminderen.

Basistraining:
14 & 15 november en 13 december 2019 in Eindhoven (regio)
Duur 3 dagen van 9:00 tot 17:00 uur
Groep Max 15 deelnemers (individuele aandacht)
Locatie Regio Utrecht, Eindhoven of Drachten
Prijs basispakket € 795,- (ex. btw)
Prijs pluspakket € 995,- (ex. btw)
Kwaliteit Trainers Lid van MINT en MINTNed

Effectieve mondzorg:
Nieuw in Nederland is de Non-Operative Caries Treatment and Prevention (NOCTP)-methode, waarbij de periode tussen twee preventieve bezoeken individueel wordt bepaald op basis van risico-inschatting. Uit onderzoek blijkt dat door toepassing van deze methode, caviteiten bij kinderen met 70% verminderd zijn. Behalve deze methode, kan ook Motivational Interviewing worden ingezet voor een effectieve mondzorg.

Doelstelling:
Het doel van Motivational Interviewing is het realiseren van blijvende gedragsverandering. U wilt de patiënt motiveren om van het nieuwe mondhygiënegedrag een gewoonte te maken en ouders motiveren om adequate zelfzorg bij hun kind te creëren.
De basistraining Motivational Interviewing bestaat uit drie hele dagen waarin veel ruimte is voor eigen inbreng. Dag 1 en 2 volgen kort op elkaar. Om te zorgen dat u ervaring kunt opdoen en de theorie kunt toepassen in de praktijk, volgt dag 3 van de training enkele weken later. Op deze manier haalt u het meeste uit de training.

Maximaal rendement? Wilt u een maximaal rendement halen uit uw training? Kies dan voor het Pluspakket. U krijgt dan een aantal extra’s zoals:

 • Extra coaching
 • MI theorie/werkboek
 • MI waaier vol tips, modellen en voorbeeldvragen
 • Deelname aan een opfrisavond

Inhoud:
Volg de Basistraining en leer:

 • Hoe gedragsverandering werkt
 • Hoe u de motivatie van patiënten vergroot
 • Wat de grootste valkuil is voor tandartsen
 • Hoe u “de hakken uit het zand” krijgt
 • Wat u vooral niet moet doen bij weerstand
 • Hoe u uw impact in gesprekken vergroot
 • Wat de patiënt echt raakt en motiveert
 • Hoe u de patiënt zelf laat werken aan gezondheid
 • Hoe u meer resultaten boekt in minder tijd

Voor wie?
Deze training kan worden gevolgd door tandartsen, mondhygiënisten, tandartsassistenten en andere medewerkers in de mondzorg die patiënten willen motiveren om hun gedrag en leefstijl te veranderen. Denk hierbij aan verbetering van de mondhygiëne, verhoging van het niveau van zelfzorg en meer kennis en verantwoordelijkheid bij de patiënt.

Accreditatie en Certificaat:
Deze training is geaccrediteerd voor tandartsen (20 punten). Na afloop van de training ontvangt u automatisch uw accreditatiepunten en een certificaat van deelname. Onze trainers zijn Lid van Motivational Interviewing Network of Trainers (MINT) en MINTNed en beschikken tevens over een MiC6 competentie in het toepassen van MI.

Wie gingen u voor?

 • Tandartsen
 • Tandartsassistenten
 • Mondhygiënisten

U en uw collega’s willen in de praktijk de NOCTP-methode ‘Gewoon Gaaf’ toepassen. Daarbij staat het preventief werken en het motiveren van kinderen en hun ouders centraal. U wilt dat uw collega’s er beter in slagen om patiënten “echt te raken” en te motiveren om beter voor hun gebit te zorgen. Met als doel betere resultaten t.a.v. van de mondhygiëne, verhoging van het niveau van zelfzorg en meer kennis en verantwoordelijkheid bij de ouders/kind. U wilt een training Motivational Interviewing volgen zodat u op korte termijn aantoonbaar beter in staat bent om patiënten te motiveren tot zelfmanagement en gezond gedrag.

U zoekt een geaccrediteerde training Motivational Interviewing (MI):

 • Die afgestemd is op en optimaal aansluit bij de dagelijkse praktijk van tandartsen, assistentes en mondhygiënistes.
 • Die inzicht geeft in motivatie/gedragsverandering, en daarnaast concreet, praktisch en direct toepasbaar is.
 • Met de juiste mix van theorie, praktijk, inzicht, reflectie, oefenen, voorbeelden en handvaten.
 • Vol realistische oefeningen om de motiverende gesprekstechnieken en –vaardigheden ook echt eigen te maken.
 • Door een competent trainingsbureau met een bewezen track record in MI.

In de tandzorg is preventie en zelfmanagement momenteel een hot topic. Het motiveren van kinderen en hun ouders wordt voor professionals steeds belangrijker. Helaas komt het regelmatig voor dat patiënten hun gedrag niet aanpassen, ondanks een gedegen uitleg en betrokken houding van de professional. De patiënt staat er niet voor open of wil wel, maar het lukt niet. De intrinsieke motivatie ontbreekt, of is niet sterk genoeg. Met als mogelijke gevolgen: cariës, tandvleesproblemen, toenemende gezondheidsrisico’s en frustraties bij het tandheelkundig team.

Meer informatie:
Wilt u meer informatie over Motivational Interviewing of de Academie voor Motivatie & Gedragsverandering? Kijk dan op onze website: www.academiemg.nl.

Start: 14 november 2019 om 09:00
Einde: 13 december 2019 om 17:00
Prijs: €795
Categorie: , , , ,
Evenement Tags:
Website: Bezoek ticketpagina

Review

 

Leave feedback

14 november 2019

Start: 14 november 2019 om 09:00
Einde: 13 december 2019 om 17:00
Prijs: €795
Categorie: , , , ,
Evenement Tags:
Website: Bezoek ticketpagina
Academie voor Motivatie & Gedragsverandering
Telefoon: 085 – 303 13 86
Email:
Website: Bezoek website organisator