Laden Evenementen
  • Dit evenement is voorbij.
04 september 2020

Bijzondere patiënten in de praktijk

0

Bij circa 20% van de Nederlanders is sprake van een psychische stoornis. Gemiddeld krijgt u in uw praktijk dus bij één op de vijf patiënten te maken met psychische problemen. Daarbij gaat het lang niet altijd over angst voor de behandeling, maar bijvoorbeeld over hypochondrie, een ticstoornis of een verstandelijke beperking. Het komt niet zelden voor dat deze patiënten ’moeilijk gedrag’ vertonen of zelfs aanleiding geven tot openlijke conflicten. Helaas is de onderliggende psychische problematiek voor u lang niet altijd duidelijk herkenbaar wat het – zacht gezegd – moeilijk maakt om er adequaat mee om te gaan.

Patiënten met een psychische stoornis kunnen iemand in het contact zo maar op het verkeerde been zetten. Meestal gaat dit onverwachts en vaak is het onbewust of onbedoeld. Als dit bij u in de praktijk gebeurt kan een optimale behandeling in het gedrang komen. Zo kunnen belangrijke gegevens over medicatiegebruik worden achtergehouden, andere relevante ziekten worden verzwegen, telkens weer afspraken worden afgezegd of er ontstaan conflicten door vreemd, druk of ongewenst gedrag.

Hoe dan ook, steeds wordt er een beroep gedaan op uw vaardigheden om zo goed en efficiënt mogelijk met deze patiënten om te gaan. Dat vereist in elk geval voldoende actuele kennis van de meest voorkomende psychische stoornissen.

Het doel van dit 5e jaarsymposium Bijzondere patiënten in de praktijk is dan ook om u handvatten te geven voor het contact met psychisch belaste patiënten. Onder voorzitterschap van Dyonne Broers presenteren zes gerenommeerde sprekers een palet aan relevante psychische stoornissen. Zij geven aan hoe vaak deze voorkomen, bij wie en hoe u ze kunt herkennen. En als belangrijkste, wat u vervolgens kunt doen of juist laten om toch een zo goed mogelijk behandelresultaat te bereiken.

Wij hopen van harte u op 4 september a.s. in Utrecht te mogen begroeten.

t/m 27 april
Tandartsen €360,-
Mondhygiënisten €255,-
Assistenten €160,-

 

na 27 april
Tandartsen €395,-
Mondhygiënisten €285,-
Assistenten €190,-

 

Review

 

Leave feedback

04 september 2020

Jaarbeurs te Utrecht

Jaarbeursplein
Utrecht, 3521 AL Nederland

+ Google Maps

Lemion
Telefoon: +31 20 261 41 80
Email:
Website: Bezoek website organisator