Laden Evenementen
  • Dit evenement is voorbij.
27 januari 2019

CURACAO – HOE OVERLEEF IK DE MIDWINTERDIP?

5

Personalised dentistry is een tandheelkundige behandeling van de patiënt op basis van persoonlijke kenmerken. Deze benadering is relatief nieuw in de mondzorg, maar is al langer bekend in de medische wereld. Het wordt steeds duidelijker dat individuele eigenschappen invloed hebben op het ontstaan van (mond)ziekten. Deze benadering sluit aan bijde nieuwe, internationale 2018 classificatie voor parodontitis waarbij niet alleen de hoeveelheid en complexiteit van weefselschade wordt vastgesteld, maar er ook rekening wordt gehouden met medische– en lifestyle factoren. Naast de nieuwe classificatie komen ook de betekenis van de plaquesamenstelling, roken, verhoogde bloedsuikerspiegels, vitaminewaardes, ontstekingseiwitten en MMP8-activiteit aan de orde. Centraal staat de toepassing hiervan in de praktijk bij diagnostiek en persoonlijke behandeling.

In dit kader wordt er stilgestaan bij de rol van overdracht van bacteriën tussen mensen, de rol van antibiotica en desinfectantia/spoelmiddelen als aanvullende therapie en de rol van bacteriën bij peri-implantaire infecties.

Periodontal medicine houdt zich o.a. bezig met de interactie tussen parodontitis en algemene gezondheid. Hoe kunt u in uw praktijk hier rekening mee houden? Wat is de invloed van het herstellen van de mondgezondheid op de algemene gezondheid en hoe communiceert u hierover met uw patiënten?

Niet alleen gezondheid en functionaliteit zijn belangrijke factoren, ook de esthetiek van de dentitie speelt een belangrijke rol.  De esthetiek van de lach komt uitgebreid aan de orde, inclusief de periorale weefsels. In de diagnostiek en behandeling is er een rol voor orthodontie, parodontologie en restauratieve tandheelkunde, die elkaar beïnvloeden. Speciale aandacht krijgen de verstoorde muco-gingivale verhoudingen (korte klinische kronen en recessies) en hoe deze kunnen worden hersteld.

Smaakperceptie is een ingewikkeld proces en een belangrijke factor voor kwaliteit van leven. De rol parodontitis en medicijngebruik op smaak komen aan bod.

Date: 27 januari 2019
Time: 08:00 - 17:00
Prijs: € 375
Categorie: , , , ,
Evenement Tags:,
Website: Bezoek ticketpagina

Review

 

C. Wemes

03 July 2019

Wat een leuk initiatief, maar is het ook mogelijk alleen deel te nemen aan de beide ochtendcursussen, dus zonder hotel en overige activiteiten? Met vr. groet, C. Wemes

Leave feedback

27 januari 2019

Date: 27 januari 2019
Time: 08:00 - 17:00
Prijs: € 375
Categorie: , , , ,
Evenement Tags:,
Website: Bezoek ticketpagina

Curaçao – Santa Barbara Beach & Golf Resor

Santa Barbara Plantation
Newport, Curaçao

+ Google Maps

stichting intercongress
Telefoon: 0653351398
Website: Bezoek website organisator