Laden Evenementen
  • Dit evenement is voorbij.
13 december 2019

Restauratieve behandeling endodontisch behandeld element

0

Als een endodontische behandeling moet worden uitgevoerd of is uitgevoerd, moet je nadenken over de toekomst van het element. Moet er een stift worden geplaatst, kan er worden volstaan met een composietopbouw, en wat doe je als het plan is om later een kroon op het element te vervaardigen. Deze en andere vragen over de vervolgbehandeling van een endodontisch behandeld element worden door 3 docenten van verschillende kanten belicht.

Het theoretische deel ’s morgens begint met de evaluatie van de endodontische behandeling. Hoe beoordeel je of de behandeling is geslaagd en is het reëel een uitgebreide vervolgbehandeling in te zetten. Is een herbehandeling geïndiceerd en wat is daar dan de prognose van? Vervolgens worden alle ins en outs besproken die te maken hebben met het adhesief opbouwen van endodontisch behandelde gebitselementen. Niet alleen de indicatie voor het plaatsen van een stift komt aan de orde, maar ook is er aandacht voor de uitvoering van verschillende behandeltechnieken zoals die tegenwoordig worden toegepast. Tenslotte worden de mogelijkheden bediscussieerd om het element weer op te bouwen met een composietrestauratie of met indirecte (keramische) restauraties. Enkele voorbeelden van veelgestelde vragen: Is elk element geschikt om op te bouwen? Wanneer een stift en welk type stift en welk cement kun je het best gebruiken? Hoe verbeter je de prognose van kronen op endodontisch behandelde elementen?

Tijdens het praktische deel ’s middags worden de eerder besproken methoden en technieken in een preklinische situatie uitgeprobeerd. Geleerd wordt hoe het wortelkanaal optimaal kan worden voorbereid (conditioneren en prepareren) voor verschillende stiftsystemen en hoe de funderingsrestauratie wordt vervaardigd.

Leerdoelen:
– beoordelen kwaliteit endodontische behandeling
– indicatie en uitvoering van een adhesieve funderingsrestauratie met wortelstift
– overwegingen formuleren of een vervolgbehandeling met een indirecte
restauratie nodig is

Na deze cursus:
– heeft u meer inzicht in de achtergronden van het indiceren van
vervolgbehandeling bij endodontisch behandelde elementen
– kunt u de achtergrond in praktijk brengen.

Date: 13 december 2019
Prijs: €645
Categorie:
Evenement Tags:, ,
Website: Bezoek ticketpagina

Review

 

Leave feedback

13 december 2019

Date: 13 december 2019
Prijs: €645
Categorie:
Evenement Tags:, ,
Website: Bezoek ticketpagina

Radboudumc Nijmegen

Philips van Leydenlaan 25
Nijmegen, 6525 EX Nederland

+ Google Maps

PAOT Nijmegen
Telefoon: 024 3092862
Email:
Website: Bezoek website organisator