Laden Evenementen
  • Dit evenement is voorbij.
12 februari 2020

De endo kroon – wanneer de bodem in zicht komt

0

Inhoud van de cursus

Deze cursus leert u over de prognose van een endodontisch behandeld element en wat de prognose van de restauratie zal zijn. Ook zult u op de hoogte worden gebracht van de evidence rondom endokronen, de contra-indicaties en zullen er klinische tips en tricks worden gedeeld. Tijdens het tweede deel van het college zult u zelf aan de slag gaan om een endokroon te vervaardigen van Estenia composiet.

De cursus kent een gedeelte hands-on, maar uiteraard zal ook uitgebreid worden ingegaan op tandtechnische aspecten en materialen achter deze restauratieve voorziening.

Er valt deze cursus ruim voldoende te bespreken en informatie te delen. Trefwoorden: behoud/extractie/cariësrisico/probleemkiezen/ouder wordende patiënt met eigen dentitie / parodontale randvoorwaarden / furcatie / prognose endo / parafunctie minimaal invasief / einde restauratieve cyclus / valse ferrule / endo zonderstift / adhesiefwerken cofferdam / teflontape / UPTcode / glaskeramiek / immediate dentin sealing / hybride keramiek / interne of externe ferrule / kroonverlenging / inside the box / laterale krachten / occlusie / articulatie / diagnose / butt margin / vlakke knobbelhellingen / tijdelijke voorziening

Docent

Dr. Maurits de Kuijper

CV: Maurits de Kuijper (17 mei 1989) studeerde Tandheelkunde aan de Rijksuniversiteit Groningen en voltooide de studie in 2014. Sinds zijn afstuderen is hij in werkzaam in de algemene praktijk. Vanaf november 2015 is hij officieel gestart met een promotietraject over de restauratie van uitgebreide endodontisch behandelde elementen middels direct composiet en indirecte endokronen. Hij wordt hierin begeleid door prof.dr. Marco Cune (promotor) en dr. Marco Gresnigt (copromotor). Sinds september 2018 begeleid hij studenten binnen het FIXED-programma bij het vervaardigen van kroon- en brugwerk. Zijn interessegebieden liggen op het vlak van de adhesieve en reconstructieve tandheelkunde.

Cursusdatum en tijden
woensdag 12 februari 2020 van 14.00 tot 21.00

Leerdoelen
Na afloop van deze cursus weet u wanneer een endokroon geïndiceerd is en wat de voor- en nadelen van deze behandelmethode zijn en weet u wat de verschillende stappen zijn voor het adhesief cementeren van een indirecte restauratie van glaskeramiek.

Doelgroep
Tandartsen algemeen practici

Cursusniveau
Geschikt voor elke algemeen practicus die dagelijks patiënten behandelt

Studielast

Voor deze cursus geldt geen extra studielast buiten de genoemde cursusdag

Onderwijsvorm
Hoorcollege, praktische tandtechnische training – werken met indirect composiet

Aantal deelnemers 
Minimaal 6, maximaal 10

Locatie en kosten 

Het college vindt plaats in de cursusruimte van Goedegebuure tandtechniek, Reehorsterweg 25, 6717 LD Ede. De kosten van deze cursus bedragen € 395,– incl btw.

Tenslotte

Goedegebuure tandtechniek streeft er naar om regelmatig nieuwe cursussen aan te bieden waarin tandheelkunde en tandtechniek hand in hand gaan. College door Collega’s is ontstaan vanuit de gedachte dat het goed is en plezier geeft om van elkaar te leren. De cursist leert van de docent (= een collega tandarts) én van de groep collega’s en omgekeerd. Iedereen leert dus in zo’n kleine interactieve groep van elkaar. In deze cursus is tevens een hands-on gedeelte opgenomen. De cursus zal door het gemaximeerde aantal cursisten een zeer interactief karakter hebben. De cursus is geaccrediteerd en uw deelname wordt geregistreerd bij het kwaliteitsregister tandartsen. U ontvangt na afloop van de cursus het certificaat. De organisatie behoudt zich het recht voor om bij minder dan 6 deelnemers de cursus te annuleren.

Betalen en annuleren 
De cursist dient de cursus kosten per omgaande te voldoen wanneer de officiële schriftelijke bevestiging ontvangen is. Mocht de cursist willen annuleren dan kan dat tot 6 weken voor aanvang van de cursus. Het bedrag wordt dan volledig terug gestort. Mocht de annulering niet op tijd gedaan worden vervalt het recht op terugbetaling van het cursusgeld.

Date: 12 februari 2020
Time: 14:00 - 21:00
Prijs: €395
Categorie:
Website: Bezoek ticketpagina

Review

 

Leave feedback

12 februari 2020

Date: 12 februari 2020
Time: 14:00 - 21:00
Prijs: €395
Categorie:
Website: Bezoek ticketpagina

Goedegebuure Tandtechniek

Reehorsterweg 25
Ede, 6717LD Nederland

+ Google Maps

College door Collega’s
Telefoon: 0318 632 908
Email:
Website: Bezoek website organisator