Laden Evenementen
  • Dit evenement is voorbij.
02 november 2020

De Praktijkmanager aan de Leiding

0

Steeds meer huisarts- en tandartspraktijken stellen een praktijkmanager aan. Hierdoor kan de praktijkhouder een aantal belangrijke taken op het gebied van praktijkvoering en praktijkmanagement delegeren. Daarnaast krijgt de praktijkmanager ook leidinggevende taken en fungeert zij of hij als klankbord voor de arts(en).

Leidinggeven is geen vaardigheid die eenieder ‘van nature’ gegeven is. De kwaliteit van leidinggeven heeft effecten op tal van terreinen. Een effectieve leidinggevende beïnvloedt de kwaliteit van de medewerker(s), de binding van de medewerkers met de praktijk, de sfeer op de praktijk en uiteindelijk ook de tevredenheid van de patiënten.
In veel gevallen komt de praktijkmanager ‘voort uit de groep’ en verandert zij/hij van medewerker naar manager. In deze training gaan we ook in op deze rolverandering.
Deze training biedt u inzicht, handvatten en vaardigheden waarmee u uw eigen stijl van leidinggeven kunt verbeteren. Uw eigen dagelijkse praktijk vormt het uitgangspunt voor deze training.

Voor wie?

Deze praktische training is bedoeld voor praktijkmanagers van huisarts- en tandartspraktijken die hun kwaliteit van leidinggeven willen vergroten.

Inhoud

De volgende onderwerpen komen in deze training aan de orde:

  • visies op leidinggeven
  • situatiegericht leidinggeven
  • het probleemverkennende gesprek
  • gesprekstechnieken
  • werkoverleg
  • het functioneringsgesprek
  • het correctiegesprek
  • van medewerker naar manager (hoe om te gaan met rolverandering)
  • managing the boss (hoe om te gaan met de praktijkhouder)

Ik vond de groep en de training heel prettig en leerzaam. Ik merk dat ik al wat opgedane kennis toepas in de praktijk, was zeker nuttig deze training.

Nicole van Elteren, praktijkmanager, de Meern

Duur, locatie en kosten

Deze training duurt 3 dagen: een blok van twee aaneengesloten dagen (met overnachting) en een losse dag. Het programma start om 9.30 uur (ontvangst vanaf 9 uur) en eindigt om 17.00 uur. Op de eerste dag is er ook een (licht) avondprogramma. Er is geen aanvullende studiebelasting.
De training wordt gehouden in conferentiehotel in het midden van het land. Deze is goed per openbaar vervoer bereikbaar.
De kosten voor deelname bedragen € 1.695,00. Dit is inclusief cursusmateriaal, koffie, thee, en lunches, diner (en overige consumties) en overnachting.

Cursusdata:
2, 3 en 16 november 2020

Het aantal deelnemers is beperkt tot 9 a 10.

Werkwijze

Deze training is zeer praktijkgericht. De dagelijkse praktijk van de deelnemers geldt als uitgangspunt. De verhouding theorie/praktijk is 30/70. Theoretisch presentaties van de trainer wordt direct vertaald naar concreet gedrag. Dit wordt middels rollenspellen geoefend. De deelnemers ontvangen een uitgebreide syllabus als naslagwerk.

Start: 2 november 2020 om 08:00
Einde: 16 november 2020 om 17:00
Prijs: €1695
Categorie: ,
Website: Bezoek ticketpagina

Review

 

Leave feedback

02 november 2020

Start: 2 november 2020 om 08:00
Einde: 16 november 2020 om 17:00
Prijs: €1695
Categorie: ,
Website: Bezoek ticketpagina
Roovos Organisatieontwikkeling
Telefoon: +31 20 330 6184
Email:
Website: Bezoek website organisator