Laden Evenementen
  • Dit evenement is voorbij.
20 december 2019

De totale endodontische behandeling

0

De laatste jaren zijn er in de endodontie veel nieuwe producten op de markt gebracht. Nieuwe nikkel-titanium (NiTi) roterende instrumenten, nieuwe vultechnieken en nieuwe inzichten vanuit de industrie. In de praktijk is het dan moeilijk om door de bomen het bos te blijven zien.

In de tweedaagse cursus willen wij aandacht besteden aan bekende problemen die ons hoofdbrekens blijven bezorgen maar vooral zullen wij aandacht besteden aan alle nieuwe dingen die de endodontische behandeling kunnen ondersteunen, vergemakkelijken, maar soms ook nieuwe problemen kunnen introduceren. Zo heeft kanaalpreparatie met roterende NiTi een hoge vlucht genomen. Het gebruik van de NiTi instrumenten lijkt te resulteren in snellere kanaalpreparaties en volgens sommige onderzoeken in “schonere” kanalen. Daartegenover staan nadelen als breuk van instrumenten en de kans op het optreden van kanaalwandafwijkingen. Mede door de populariteit van de NiTi-instrumenten groeide de interesse in de warme vultechnieken. Door de preparatievorm leken deze technieken bijzonder geschikt om de kanalen snel en efficiënt te vullen. En ook hier werd ons tijdswinst en een beter eindresultaat beloofd.

Hoe zit dat nu met al die nieuwe preparatie-, reinigings- en vulmethoden? Hoe zit het met alle nieuwe apparatuur waaronder de nieuwe vijfde generatie elektronische lengtebepalers?

Zijn er nieuwe manieren om de onverwachte problemen, zoals afgebroken instrumenten of perforatie, tijdens de wortelkanaalbehandeling efficiënt te lijf te gaan? Wat is het voordeel van het gebruik van EDTA?

In het praktische deel van de cursus zult u uitgebreid kunnen oefenen met verschillende roterende systemen en de verschillende warme vultechnieken (warme verticale condensatie, spuitbare Gutta Percha, Thermafil). Daarnaast zult u het opzoeken van verborgen kanalen, het verwijderen van vulmateriaal, het verwijderen van afgebroken instrumenten en het sluiten van een perforatie en een open apex met MTA kunnen oefenen met de nieuwste apparatuur.

Start: 20 december 2019 om 09:00
Einde: 21 december 2019 om 17:00
Prijs: €1475
Categorie:
Evenement Tags:,
Website: Bezoek ticketpagina

Review

 

Leave feedback

20 december 2019

Start: 20 december 2019 om 09:00
Einde: 21 december 2019 om 17:00
Prijs: €1475
Categorie:
Evenement Tags:,
Website: Bezoek ticketpagina

Landgoed De Wilmersberg

Rhododendronlaan 7
Lutte, Twente 7587 NL Nederland

+ Google Maps

Dr. GJ van Hoytema Stichting
Telefoon: 053 489 2409
Email:
Website: Bezoek website organisator