Laden Evenementen
  • Dit evenement is voorbij.
12 maart 2020

Dental snow

0
Een tandheelkundig congres over Esthetische tandheelkunde in relatie tot de huidige mogelijkheden van Digital Dentistry. (Cad Cam en intraoral scanning)

Sprekers:
Eric van der Winden
Pedram Pooryousefi
Arend van den Akker

Hoe slaan we nu de brug van digitale tandheelkunde naar esthetische en functionele perfectie?

Digitaal afdrukken of intraoral scanning opent grenzen waar we vroeger niet van durfden te dromen

Realtime zicht op uw werk, directe controle van de preparatierand, is er wel genoeg ruimte? Is de beet wel goed? Waar komt mijn snijrand te liggen? Hoe ga ik de pre-operatieve wax up overbrengen naar het eindmodel? Welk materiaal kies ik en hoe zet ik het vast? Het zijn allemaal vragen waar je heden ten dage mee te maken krijgt omdat de te stellen eisen aan de werkstukken eigenlijk alleen maar toenemen.

Door processen “eenvoudiger” en sneller te maken met behulp van de computer zijn we er nog niet. Een goede kennis van restauratiematerialen en bijhorende preparatievormen op zowel esthetisch als functioneel gebied is nog steeds een doorslaggevende voorwaarde om te komen tot duurzaam succes.

Een goede (liefst “backward”) planning en het juist uitvoeren van de behandeling is in dit verband cruciaal. Communicatie met de tandtechnicus in een vroeg (voor) stadium is hierbij vereist om tot een goed einde te komen. Zoals een Afrikaans gezegde ons verteld: If you go fast you go alone, but if you go far you go together. En dat vertellen we u allemaal in de sneeuw van Kaprun.

De onderwerpen welke aan bod komen:

  • Welke restauratie (vorm) kiezen we (direct versus indirect en wat kan bv. chairside)
  • Welke materialen nemen we hierbij.
  • Welke preparatievormen rollen er dan uit (en hoeveel ruimte moet ik maken?)
  • Wat doe ik met de ondergrond van mijn restauratie? (het element)
  • Cementkeuzen dus ook.
  • Wanneer en hoe bepalen we kleur en vorm en hoe communiceren we dat?
  • Intraoral scanning en haar mogelijkheden.
  • Backward planning en waxup.

Communicatie tussen tandarts en Lab is meer dan ooit belangrijk! Het vakgebied van de tandtechnicus is ingrijpend veranderd. Maar dat van de tandarts dus ook. Extra belangrijk dat beiden elkaar dus op de hoogte houden van de ontwikkelingen.

Van den Akker zal onder andere laten zien wat er mogelijk is met de intraorale scanner met al haar voordelen. Tevens zal hij ingaan op preparatievereisten en chairside mogelijkheden.

Van de Winden en Pooryousefi zullen u vertellen wat zij moeten weten en krijgen van u, maar ook laten zien wat zij allemaal kunnen en hoe ze u kunnen helpen bij de planning.

Ze laten u zien hoe zij tot het uiterste kunnen gaan als voorbeeld voor u en patiënt om samen een verantwoorde keuze te kunnen maken over het gewenste niveau van het werkstuk.

Review

 

Leave feedback

12 maart 2020

Hotel Victoria

Krapfstraße 6
Kaprun, 5710 Oostenrijk

+ Google Maps

DentalSnow
Telefoon: 0624232448
Email:
Website: Bezoek website organisator