Laden Evenementen
  • Dit evenement is voorbij.
21 december 2018

Dento-alveolaire chirurgie in de algemene praktijk

0

In een cursus van één dag kunt u niet leren hoe u alle chirurgische ingrepen doet. De cursus is erop gericht om een verstandige keuze te maken wat u zelf doet en wat u overlaat aan de kaakchirurg. Basis vaardigheden worden u aangeleerd voor dento-alveolaire chirurgie.

Essentieel is goede kennis van de anatomie bij een chirurgische benadering. Bovendien vereist een dergelijke behandeling een aantal chirurgische vaardigheden, die niet zaten in uw tandheelkundig curriculum. Bevoegd maakt niet automatisch bekwaam. Tijdens deze cursus wordt u geleerd hoe een atraumatische extractie (ten behoeve van een implantaat) moet plaatsvinden, hoe een deels geïmpacteerde verstandskies moet worden verwijderd, hoe een apicale chirurgische behandeling moet worden uitgevoerd.

Daarom volgt u eerst een ochtendprogramma met theoretische achtergronden, gevolgd door een lunch en verhuist u naar het anatomische laboratorium voor een snijpracticum van de onder- en bovenkaak, de positie van de neusbodem, apertura piriformus, de bodem vd sinus maxillaris, n. palatinus major, n. nasopalatinus, n.lingualis, n.alveolaris inferior en de n.mentalis.

Vervolgens verhuizen we naar het ACTA-gebouw voor een eenvoudig diner en daarna een fantoompracticum op speciaal voor deze cursus 3D-geprinte modellen met canalis mandibularis, sinus maxillaris, gingiva, cortex, spongeosa en gebitselementen voor enkele atraumatische extractie, atraumatische verwijdering van een wortelrest, een verwijdering van een half doorgebroken M3inf en M3 sup en voor apicale chirurgie. Deze intensieve dag wordt afgesloten met uitreiking van uw getuigschrift en een borrel.

Onderwerpen:

  • Chirurgie in de algemene tandheelkundige praktijk.
  • Atraumatische extractie en verwijderen wortelrest.
  • Snijpracticum
  • Apexresectie
  • Verwijderen M3
  • Fantoompracticum

Date: 21 december 2018
Time: 09:00 - 21:00
Prijs: €1295
Categorie: ,
Evenement Tags:,
Website: Bezoek ticketpagina

Review

 

Leave feedback

21 december 2018

Date: 21 december 2018
Time: 09:00 - 21:00
Prijs: €1295
Categorie: ,
Evenement Tags:,
Website: Bezoek ticketpagina

ACTA

Gustav Mahlerlaan 3004
Amsterdam, 1081 LA Nederland

+ Google Maps

ACTA Dental Education
Telefoon: 020 - 5980308
Email:
Website: Bezoek website organisator