Laden Evenementen
  • Dit evenement is voorbij.
15 januari 2021

Een tandje erbij

0

Mondzorg voor mensen met een verstandelijke beperking

Gezondheidszorg voor mensen met een verstandelijke beperking is vaak complex. Het op juiste wijze interpreteren van signalen, het rekening houden met de reeds gebruikte medicatie of de invloed van bekende aandoeningen vereisen speciale vaardigheden om te komen tot de juiste diagnostiek.

Behandelen en preventie vragen vaak om een speciale aanpak. Dat kan simpel door extra tijd, maar ook kan het zijn dat er extra voorzieningen nodig zijn om een behandeling uit te voeren. Kortom, zowel op gebied van preventie, diagnostiek als bij behandelingen moet er vaak ‘een tandje bij’. Dit geldt zeker voor mondzorg. Juist daar is het belangrijk breder te kijken dan alleen naar het gebit en extra bij mensen met een beperking. Onbegrepen of niet ontdekte klachten hebben een grote invloed. Dus ook hier moet er een tandje bij.

Tijdens dit symposium gaan we uitdrukkelijk in op de extra aandacht die mensen met een verstandelijke beperking bij gezondheidszorg verdienen en moeten krijgen. Samen met een breed scala aan zorgprofessionals en cliënten staan we stil bij de complexiteit van mondzorg en alle behandelingen die daarbij komen kijken. Van dagelijkse verzorging tot sedatiebehandelingen.

We delen goede praktijkvoorbeelden en belichten wat waarom werkt en waarom niet. Tevens bespreken we juridische en ethische vragen bij de zorg voor deze groep mensen. In welke mate is dwang toegestaan, wat zegt de Wet Zorg en Dwang hierover? Waar wringt de autonomie van de cliënt met diens eigen gezondheid, maar wellicht ook met professioneel gemak?

Bij Cello en het Centrum voor Tandzorg staat preventie centraal. Met als doel de kwaliteit van leven van onze cliënten te vergroten. Daarbij worden experts ingezet die zich in het werken met deze doelgroep hebben gespecialiseerd.

Accreditatie

Aangevraagd bij KRT, ABC1, ADAP en Kwaliteitsregister V&V
Kinderartsen kunnen gebruik maken van de 25%-regeling voor accreditatie buiten het eigen vakgebied

Inschrijfgeld

Het inschrijfgeld bedraagt: € 175

Bij inschrijven NA 31 mei: € 209

Programma

Conceptprogramma

Date: 15 januari 2021
Categorie:
Website: Bezoek ticketpagina

Review

 

Leave feedback

15 januari 2021

Date: 15 januari 2021
Categorie:
Website: Bezoek ticketpagina

De Binckhorst

Waterleidingstraat 2
Rosmalen, 5244 PE Nederland

+ Google Maps

Scem
Telefoon: 0345 - 576642
Email:
Website: Bezoek website organisator