Laden Evenementen
  • Dit evenement is voorbij.
19 februari 2019

EMB Mensen met meervoudige beperkingen, als het gewone speciaal wordt

0

In de workshop wordt kennisgemaakt met een groep bijzondere mensen. Deze mensen zijn bijzonder omdat ze gehinderd worden door een combinatie van beperkingen. Ze hebben een verstandelijke, een lichamelijke en vaak ook een zintuiglijke beperking. Anderzijds zijn deze mensen ook heel gewoon, in de zin dat zij dezelfde behoeften hebben als wij. Hoe kunt u in de omgang met deze mensen aan die behoeften voldoen?

Eerst wordt kennisgemaakt met de doelgroep. Daarbij zij opgemerkt dat we weliswaar spreken van een groep, maar dat de individuen die deze groep vormen, sterk van elkaar verschillen. Omdat deze mensen meestal niet in staat zijn zich verbaal te uiten, wordt gezocht naar een manier waarop ze kunnen communiceren. Dat wordt gedaan door met elkaar naar video-opnamen te kijken en die te bespreken. Het is belangrijk ons eigen gedrag te leren afstemmen op het gedrag van de doelgroep, maar hoe doen we dat? Waar moeten we op letten? Ook wat deze vragen betreft kan kijken naar videobeelden behulpzaam zijn. Tevens zijn er enkele eenvoudige vuistregels die ons onder meer worden aangereikt vanuit de haptonomie.

Aan het eind van de workshop wordt stilgestaan bij de vraag: hoe kun je zien of je het goed hebt gedaan, of de communicatie goed is verlopen? Om het antwoord op deze vraag te vinden, wordt wederom gebruikgemaakt van videobeelden.

De workshop is interactief van opzet; momenten van doceren worden afgewisseld met oefeningen en videoanalyses.

Leerdoelen:

  • Aan het eind van de workshop wordt stilgestaan bij de vraag: hoe kun je zien of je het goed hebt gedaan, of de communicatie goed is verlopen?

Date: 19 februari 2019
Time: 09:00 - 17:00
Prijs: €395
Categorie: ,
Evenement Tags:
Website: Bezoek ticketpagina

Review

 

Leave feedback

19 februari 2019

Date: 19 februari 2019
Time: 09:00 - 17:00
Prijs: €395
Categorie: ,
Evenement Tags:
Website: Bezoek ticketpagina

ACTA

Gustav Mahlerlaan 3004
Amsterdam, 1081 LA Nederland

+ Google Maps

ACTA Dental Education
Telefoon: 020 - 5980308
Email:
Website: Bezoek website organisator