Laden Evenementen
  • Dit evenement is voorbij.
16 november 2018

Endo II – Wortelkanaalvormgeving en obturatie anno 2018

0

De wortelkanaalbehandeling kostte in het verleden veel tijd, vooral omdat het prepareren van de wortelkanalen handmatig geschiedde. Met de introductie van de roterende nikkel-titanium instrumenten werd een nieuwe weg ingeslagen waarbij veel sneller een fraaie vormgeving van de kanalen kon worden gerealiseerd. Echter bleken de eerste generatie nikkel-titanium instrumenten fragiel en breuk van instrumenten kwam veelvuldig voor.

Op dit moment zijn de instrumenten verbeterd door nieuwe alliages, verbeterde design en aanpassingen in de rotatiebeweging van de motoren die de instrumenten aansturen. En deze verbeteringen gaan continu door waardoor de preparatie met de nieuwste generatie instrumenten snel en efficiënt is geworden.

Dat betekent natuurlijk de nodige aanpassingen in uw praktijk voor uw endodontische behandeling omdat de “blauwe endodoos” die zolang in alle praktijken dienst heeft gedaan niet meer noodzakelijk is. Ook uw desinfectieprotocol dient te worden aangepast, zodat dit goed aansluit op de efficiënte preparatie van de kanalen. Na de desinfectie kan het kanaalstelsel worden gevuld en daarvoor bestaan nieuwe sealers en nieuwe soorten guttapercha die een betere afsluiting van de kanalen beloven.

In deze workshop worden de nieuwste preparatie-, desinfectie-, en vul-systemen besproken en kan in de hands-on met een aantal hiervan geoefend worden.

Leerdoelen:

  • Kennis hebben van de nieuwste preparatie-systemen.
  • Kennis hebben van de nieuwste desinfectie-systemen.
  • Kennis hebben van de nieuwste vultechnieken.

Date: 16 november 2018
Time: 09:00 - 17:00
Prijs: €475
Categorie:
Evenement Tags:
Website: Bezoek ticketpagina

Review

 

Leave feedback

16 november 2018

Date: 16 november 2018
Time: 09:00 - 17:00
Prijs: €475
Categorie:
Evenement Tags:
Website: Bezoek ticketpagina

Kontakt der Kontinenten

Amersfoortsestraat 20
Soesterberg, Utrecht 3769AS Nederland

+ Google Maps

Dentsply Sirona
Telefoon: +31 (0)20 261 24 70
Email:
Website: Bezoek website organisator