Laden Evenementen
  • Dit evenement is voorbij.
08 november 2019

Endo-treatment Endo I

0

Joerd van der Meer (tandarts, endodontoloog) neemt u in drie workshops stap voor stap mee in de endodontische behandeling. In de eerste workshop geeft Joerd, die is gepromoveerd op 3D-technieken, u kennis van de diagnostische mogelijkheden van de conebeam CT (CBCT) bij de endodontische behandelplanning en hoe 3D-Endo-software u daarbij aanzienlijke voordelen kan opleveren. In de tweede workshop wordt de wortelkanaalvormgeving en obturatie behandeld. U krijgt kennis van de verbeteringen en nieuwe technieken op het gebied van preparatiesystemen en welke voordelen en aanpassingen dat vraagt in de praktijk. Onder andere kennis van de nieuwste desinfectiesystemen en vultechnieken zijn daar een onderdeel van. En wat als na een endo-behandeling blijkt dat de elementen niet zijn genezen? Wat zijn daar dan de oorzaken van? En, met welke materialen en technieken kun je dan herbehandelen? Daar gaat de derde workshop over.

Endo I

Van 3D planning van een endodontische behandeling tot 3D printen van een endodontische guide

2D-röntgenbeelden zijn onmisbaar bij de diagnostiek en voorbereiding van een endodontische behandeling. Helaas blijken deze beelden lastig te beoordelen en is niet altijd goed te zien of er sprake is van een apicale ontsteking bij een gebitselement.

3D-röntgenbeelden geven een veel duidelijker beeld van de peri-apicale toestand van een element en daardoor is de diagnostiek op dergelijke beelden veel gemakkelijker. Daarnaast geven de beelden veel meer informatie over een gebitselement dan een 2D-foto en zijn uitdagingen, waarmee de behandelend tandarts te maken krijgt, veel duidelijker te zien. Extra radices, extra kanalen, vreemde krommingen van de radices zijn allemaal goed te beoordelen op een conebeam CT (CBCT). Maar er kan veel meer met de 3D-beelden en daarvoor is speciale software ontwikkeld die alle aspecten van de endodontische behandelplanning van een gebitselement mogelijk maakt.

Bij deze workshop wordt de toepassing van de CBCT bij endodontische behandelingen besproken en wordt de beschikbare software voor de behandelplanning uitgelegd. Daarna kan in de hands-on geoefend worden met de software waarbij de planning van een endodontische behandeling tot in de details wordt voorbereid.​ Tevens wordt met software een guide ontworpen die het mogelijk maakt om een geoblitereerd kanaal te vinden. Deze guide wordt vervolgens met een 3D printer per plekke geproduceerd.

Leerdoelen:

  • Kennis hebben van de diagnostische mogelijkheden van de conebeam CT (CBCT)
  • Kennis hebben van de mogelijkheden van de CBCT ten behoeve van endodontische behandelplanning
  • In staat zijn om in de 3D-Endo-software een endodontische planning uit te voeren.
  • In staat zijn om een 3D endo-guide te ontwerpen om een geoblitereerd kanaal te vinden

Date: 8 november 2019
Categorie:
Evenement Tags:
Website: Bezoek ticketpagina

Review

 

Leave feedback

08 november 2019

Date: 8 november 2019
Categorie:
Evenement Tags:
Website: Bezoek ticketpagina

De Klepperman

Oosterdorpsstraat 11
Hoevelaken, Utrecht 3871 AA Nederland

+ Google Maps

Dentsply Sirona
Telefoon: +31 (0)20 261 24 70
Email:
Website: Bezoek website organisator