Laden Evenementen
  • Dit evenement is voorbij.
29 november 2019

Endo-treatment Endo II

0

Joerd van der Meer (tandarts, endodontoloog) neemt u in drie workshops stap voor stap mee in de endodontische behandeling. In de eerste workshop geeft Joerd, die is gepromoveerd op 3D-technieken, u kennis van de diagnostische mogelijkheden van de conebeam CT (CBCT) bij de endodontische behandelplanning en hoe 3D-Endo-software u daarbij aanzienlijke voordelen kan opleveren. In de tweede workshop wordt de wortelkanaalvormgeving en obturatie behandeld. U krijgt kennis van de verbeteringen en nieuwe technieken op het gebied van preparatiesystemen en welke voordelen en aanpassingen dat vraagt in de praktijk. Onder andere kennis van de nieuwste desinfectiesystemen en vultechnieken zijn daar een onderdeel van. En wat als na een endo-behandeling blijkt dat de elementen niet zijn genezen? Wat zijn daar dan de oorzaken van? En, met welke materialen en technieken kun je dan herbehandelen? Daar gaat de derde workshop over.

Endo II

Wortelkanaalvormgeving en obturatie 

De wortelkanaalbehandeling kostte in het verleden veel tijd, vooral omdat het prepareren van de wortelkanalen handmatig geschiedde. Met de introductie van de roterende nikkel-titanium instrumenten werd een nieuwe weg ingeslagen waarbij veel sneller een fraaie vormgeving van de kanalen kon worden gerealiseerd. Echter, bleken de eerste generatie nikkel-titanium instrumenten bleken fragiel en breuk van instrumenten kwam veelvuldig voor.

Op dit moment zijn de instrumenten verbeterd door nieuwe alliages, verbeterd design en aanpassingen in de rotatiebeweging van de motoren die de instrumenten aansturen. En deze verbeteringen gaan continu door waardoor de preparatie met de nieuwste generatie instrumenten snel en efficiënt is geworden.

Dat betekent natuurlijk de nodige aanpassingen in uw praktijk voor uw endodontische behandeling omdat de “blauwe endodoos” die zolang in alle praktijken dienst heeft gedaan niet meer noodzakelijk is. Ook uw desinfectieprotocol dient te worden aangepast, zodat dit goed aansluit op de efficiënte preparatie van de kanalen. Na de desinfectie kan het kanaalstelsel worden gevuld en daarvoor bestaan nieuwe sealers en nieuwe soorten guttapercha die een betere afsluiting van de kanalen beloven.

In deze workshop worden de nieuwste preparatie-, desinfectie- en vul-systemen besproken en kan in de hands-on met een aantal hiervan geoefend worden.

Leerdoelen:

  • Kennis hebben van de nieuwste preparatie-systemen
  • Kennis hebben van de nieuwste desinfectie-systemen
  • Kennis hebben van de nieuwste vultechnieken

Date: 29 november 2019
Categorie:
Evenement Tags:
Website: Bezoek ticketpagina

Review

 

Leave feedback

29 november 2019

Date: 29 november 2019
Categorie:
Evenement Tags:
Website: Bezoek ticketpagina

De Klepperman

Oosterdorpsstraat 11
Hoevelaken, Utrecht 3871 AA Nederland

+ Google Maps

Dentsply Sirona
Telefoon: +31 (0)20 261 24 70
Email:
Website: Bezoek website organisator