Laden Evenementen
  • Dit evenement is voorbij.
13 december 2019

Endo-treatment Endo III

0

Joerd van der Meer (tandarts, endodontoloog) neemt u in drie workshops stap voor stap mee in de endodontische behandeling. In de eerste workshop geeft Joerd, die is gepromoveerd op 3D-technieken, u kennis van de diagnostische mogelijkheden van de conebeam CT (CBCT) bij de endodontische behandelplanning en hoe 3D-Endo-software u daarbij aanzienlijke voordelen kan opleveren. In de tweede workshop wordt de wortelkanaalvormgeving en obturatie behandeld. U krijgt kennis van de verbeteringen en nieuwe technieken op het gebied van preparatiesystemen en welke voordelen en aanpassingen dat vraagt in de praktijk. Onder andere kennis van de nieuwste desinfectiesystemen en vultechnieken zijn daar een onderdeel van. En wat als na een endo-behandeling blijkt dat de elementen niet zijn genezen? Wat zijn daar dan de oorzaken van? En, met welke materialen en technieken kun je dan herbehandelen? Daar gaat de derde workshop over.

Endo III

Herbehandeling en oplossen van complicaties na endobehandeling

Bij het maken van controlefoto’s van endodontisch behandelde gebitselementen blijkt heel af en toe dat er geen genezing is opgetreden. In dergelijke gevallen kan er gekozen worden voor endodontische herbehandeling of voor apicale chirurgie om het element te behouden. Daarbij is de volgorde tegenwoordig om éérst de endodontische revisie uit te voeren en als er dan nog steeds problemen blijven bestaan dan pas de apicale chirurgie uit te laten voeren (of zelf uit te voeren). De reden hiervoor is dat de oorzaak van het uitblijven van genezing meestal is gelegen in een kanaal dat niet goed gevonden is of de kanaalvulling die bijvoorbeeld deels is opgelost. En dan kan er veel winst gehaald worden uit de uitvoering van de herbehandeling. Voor het uitvoeren van een dergelijke behandeling zijn handige hulpmiddelen beschikbaar en een aantal technieken om de behandeling eenvoudiger en gemakkelijker te maken.

Tijdens deze workshop gaan we uitgebreid in op de indicatiestelling van de herbehandeling en op de beschikbare hulpmiddelen maar ook op de technische “trucs” om een endodontische herbehandeling uit te voeren. In enkele workshop onderdelen worden de besproken hulpmiddelen en technieken vervolgens geoefend zodat u geheel voorbereid in uw praktijk kunt starten met het uitvoeren van dergelijke behandelingen.

Leerdoelen: 

  • Kennis hebben van de oorzaken van het uitblijven van genezing na een endodontische behandeling.
  • Kennis hebben van de materialen voor het uitvoeren van een endodontische herbehandeling.
  • Kennis hebben van de technieken die nodig zijn voor het uitvoeren van een endodontische herbehandeling.

Date: 13 december 2019
Categorie:
Evenement Tags:
Website: Bezoek ticketpagina

Review

 

Leave feedback

13 december 2019

Date: 13 december 2019
Categorie:
Evenement Tags:
Website: Bezoek ticketpagina

De Klepperman

Oosterdorpsstraat 11
Hoevelaken, Utrecht 3871 AA Nederland

+ Google Maps

Dentsply Sirona
Telefoon: +31 (0)20 261 24 70
Email:
Website: Bezoek website organisator