Laden Evenementen
  • Dit evenement is voorbij.
19 september 2019

Fiesta Esthetica Dental in Ibiza

5

Rooms: ROH Resort suites, Garden Suites & Laguna suites

Puur genieten in intieme setting

Waar de een houdt van de bijzondere chaos op Ibiza, waardeert de ander juist de rust van het idyllische eiland. Seven Pines biedt haar gasten een unieke ervaring, puur genieten in intieme setting. Een gezonde mix dus, genieten van de luxe van het resort tot het proeven van de bruisende sfeer in Ibiza stad. In de spa van 7 pines komen mind en body samen. Laat de energie van Ibiza door je heen stromen en kom in balans met de verschillende treatment’s

7Pines Resort IbizaEen gezonde mix dus!

Bekijk het programma op:

https://bit.ly/2KZosAz

Wetenschappelijk Programma

Wetenschappelijk Programma

Sprekers: Eric Jan Muts, Ronald Muts, Annemargriet Popma en Martine Muts

Ibiza staat weer terug op het programma, nu echter een nieuwe locatie.

Nadat we 6 jaar achtereen gebruik hebben gemaakt van Aguas de Ibiza werden we dit voorjaar geconfronteerd met een tijdelijke sluiting van het hotel in verband met een verbouwing.

We hebben nu een nieuwe cursuslocatie gevonden: 7Pines Resort Ibiza in Saint Josep De Sa Talaia aan de westkust van Ibiza waar we net als thuis de zon in de zee kunnen zien zinken.

Sprekers

Ronald Muts voltooide in 1984 zijn studie tandheelkunde aan de Universiteit van Amsterdam en is sindsdien als zelfstandig tandarts werkzaam bij MP3 Tandartsen in Apeldoorn. Hij ontwikkelde een vroege interesse in de biologische aspecten van de tandheelkunde en volgde daarvoor talloze postacademische cursussen in binnen- en buitenland. Hij is hoofdredacteur en redacteur geweest van het Nederlands Tijdschrift voor Bio-energetische Tandheelkunde. Hij heeft diverse publicaties op zijn naam staan en geeft lezingen waaronder in Nederland, Duitsland, Spanje, China en Rusland. De laatste 10 jaar heeft hij zich toegelegd op de invloed van lifestylefactoren op de mondgezondheid en op behandelingen met keramische implantaten. Hij is onlangs benoemd tot 1 van de 2 eerste Nederlandse ‘Specialisten keramische implantaten en biologische tandheelkunde’ door de Swiss BioHealth Clinic. Ronald is lid van de NVOI, NVBT, NVGPT, NVVRT, NVTS, NVDFE, ANT, KOM, ISMI, DAED, KRT en AVIG.

Erik-Jan Muts, tandarts

Erik-Jan Muts voltooide in 2013 zijn studie tandheelkunde aan de Rijksuniversiteit Groningen en is sindsdien werkzaam bij MP3 Tandartsen te Apeldoorn. Hij specialiseert zich met name in de esthetische en reconstructieve tandheelkunde. In 2013 won hij de 3M Espertise Talent Awards met het ‘Digitaal Rehabilitatie Concept’ en in 2015 ontving zijn artikel ‘Tooth Wear: A Systematic Review of Treatment Options’ de Glen P. McGivney Scientific Writing Award voor beste systematische review in 2014. Erik-Jan is bestuurslid van de Dutch Academy of Esthetic Dentistry, zit in de Raad van Raadgevers voor de Associatie Nederlandse Tandartsen en is Advocator voor de Global Academy of Minimal Invasive Cosmetic Dentistry.

Annemargriet Popma voltooide in 1984 haar studie tandheelkunde aan de Universiteit van Amsterdam en is sindsdien als zelfstandig tandarts werkzaam bij MP3 Tandartsen in Apeldoorn. Sinds de jaren 90  heeft zij zich verdiept in de biologische tandheelkunde. In 2001 behaalde zij het NAAV-C diploma. Vanaf  2007 heeft zij ervaring met het plaatsen van keramische implantaten. Hiervoor heeft ze opleidingen gevolgd in het buitenland, met name Duitsland en Zwitserland. Zij is onlangs benoemd tot 1 van de 2 eerste Nederlandse ‘Specialisten keramische implantaten en biologische tandheelkunde’ door de Swiss BioHealth Clinic. Annemargriet is lid van de NVOI, NVBT, NVGPT, NVVRT, NVvP, ANT, KOM, ISMI, DAED, KRT en AVIG.

Ronald Muts

Onderwerpen:

  • White Implants HOT or NOT 1 en 2.
  • Transparante orthodontie?
  • Bothebben of bot vangen? Botmetabolisme nader belicht.
  • De actieve zuurstof behandeling in de mond.
  • Witte keramische implantaten maken nu nog ongeveer 3% van het marktaandeel uit. De verwachting is dat dit aandeel in 2022 is gestegen naar 32 %. Wat zijn de voor- en nadelen van Zirkonium-oxide implantaten en wat is er op dit moment allemaal mogelijk? In deel 2 wordt een aantal praktijkcasussen met witte implantaten gepresenteerd.
  • Transparante orthodontie. Hoe kan dat een integraal onderdeel van een behandelplan worden. Een Invisalign behandeling lijkt een hype te zijn. Wat heb je ervoor nodig, hoe werkt het en wat zijn de mogelijkheden zowel op functioneel als op esthetisch niveau.
  • Tandartsen en mondzorgkundigen zijn dagelijks met tanden en bot in de weer en enige up to date kennis over de fysiologie van het bot is geen overbodige luxe. Wanneer is er sprake van gezond bot, welke factoren zijn van belang en hoe zijn die te beïnvloeden? Hoe werkt de fysiologie van de tanden en kiezen en wat speelt er precies als lifestyle omstandigheden veranderen? Welke micronutriënten zijn van belang voor een goede botgezondheid? Enkele bijzondere inzichten worden in deze lezing gedeeld en wordt het vitamine D gehalte van alle deelnemers bepaald.
  • Actieve zuurstof en mondgezondheid. Wat is de werking, waarom zou je actieve zuurstof gebruiken in de mond en hoe kun je dat het beste praktisch toepassen.
Eric Jan Muts

Failing to Plan is Planning to Fail

Inspiration for Isolation & Heavy Metal

Annemargriet Popma

1.Witte keramische implantaten maken nu nog ongeveer 3% van het marktaandeel uit. De verwachting is dat dit aandeel in 2022 is gestegen naar 32 %. Wat zijn de voor- en nadelen van Zirkonium-oxide implantaten en wat is er op dit moment allemaal mogelijk? In deel 2 wordt een aantal praktijkcasussen met witte implantaten gepresenteerd.

2.In de afgelopen jaren is er in de tandheelkunde veel gebruik gemaakt van metalen. Vanuit de patiënten wordt de vraag naar metaalvrij steeds groter. Zijn metaallegeringen eigenlijk  nog wel van deze tijd en wat zijn de alternatieven? Hoe kun je eventueel het best de aanwezige metalen verwijderen.

Aanmelden kan hierboven via de aanmeld knop.

Bij vragen horen wij het graag!

Start: 19 september 2019
End: 21 september 2019
Prijs: €1050
Categorie: , , ,
Website: Bezoek ticketpagina

Review

 

C. Wemes

03 July 2019

Wat een leuk initiatief, maar is het ook mogelijk alleen deel te nemen aan de beide ochtendcursussen, dus zonder hotel en overige activiteiten? Met vr. groet, C. Wemes

Leave feedback

19 september 2019

Start: 19 september 2019
End: 21 september 2019
Prijs: €1050
Categorie: , , ,
Website: Bezoek ticketpagina

7Pines Resort Ibiza

Carrer Puig Delfín, s/n, 07830
Sant Josep de sa Talaia, Spanje

+ Google Maps

stichting intercongress
Telefoon: 0653351398
Website: Bezoek website organisator