Laden Evenementen
  • Dit evenement is voorbij.
16 september 2020

Fiesta Esthetica Dental

5

Op donderdag starten we het programma gemeenschappelijk. Vrijdag is er een apart programma voor de tandartsen en een programma voor de mondhygienisten. De tandprothetici en assistenten mogen zelf bepalen welk programma ze willen volgen . Op zaterdag sluiten we het wetenschappelijk gedeelte weer af met een gemeenschappelijk programma.

Sprekers:

Eelco Bergsma (Kaakchirurg)

Curriculum Vitae

Eelco Bergsma  heeft  zowel zijn opleiding tot tandarts als arts genoten aan de Rijks Universiteit Groningen. Daar heeft hij ook zijn opleiding tot kaakchirurg en zijn promotieonderzoek voltooid. Zijn promotie betrof het gebied van resorbeerbare polymelkzuur plaatosteosyntesen. Hij is nu werkzaam bij de afdeling Mondziekten, Kaak en Aangezichtschirurgie van het Amphia Ziekenhuis  in Breda en bij het ZBC Kaakchirurgie West Brabant in Bergen op Zoom.

Zijn speciale aandachtsgebieden zijn implantologie , preïmplantologische chirurgie, TMJ, osteotomieën en orbitachirurgie. Sedert 2015 is hij opleider in het Amphia voor de AIOS-MKA chirurgie in affiliatie met het Universitair Medisch Centrum Utrecht.

Hij is  lid van het bestuur van de Nederlandse Vereniging Mondziekten, Kaak en Aangezichtschirurgie  (NVMKA) en bestuurslid van de stichting SSKMKA. Daarnaast is hij lid van het College Tandheelkundige Specialismen (CTS) en het Collegium Chirurgicum Oris en was hij achtereenvolgend secretaris en voorzitter van de Nederlandse Vereniging voor Orale  Implantologie (NVOI) en lid van de registratie commissie tandheelkundige specialismen.  In de afgelopen jaren  heeft hij meer dan 70 nationale en internationale voordrachten gehouden en is auteur of co-auteur van meer dan 40 internationale publicaties.

Onderwerpen

Pathologie van de mondholte

Als tandarts of mondhygiëniste bent u bij uitstek de professional die afwijkingen in de mondholte in een vroeg stadium kan detecteren en zo nodig verwijzen. Het is daarom van belang dat u uw kennis van slijmvliesafwijkingen en botpathololgie blijft ontwikkelen. In deze lezing staan de meest voorkomende slijmvliesafwijkingen derhalve centraal. Het gaat hier om het herkennen van de benigne, de premaligne en maligne slijmvlies afwijkingen maar ook het herkennen van röntgenologische afwijkingen passend bij cysten, pseudocysten, benigne en maligne enossale leasies.

Bloeding en Hemostase

Met de veroudering van de populatie krijgt u in uw praktijk steeds meer te maken met patiënten die verschillende soorten medicatie gebruiken. Een belangrijke groep zijn de anticoagulantia omdat deze een groot effect op de hemostase kunnen hebben bij tandheelkundig handelen. In deze lezing worden de basismechanismen zoals de primaire en secundaire hemostase besproken. Daarnaast wordt de werking en het aangrijpingsmechanisme van verschillende groepen medicatie zoals de trombocytaggregatieremmers, de Vitamine K antagonisten en de DOAC’s nader belicht. Verder zullen de verschillende protocollen over de antitrombotica  worden bediscussieerd, wat heeft zin en wat is onzin. Tenslotte zal ook het handelen bij een nabloeding worden besproken.

TMG en pijn

Kaakgewrichtsklachten maar ook aangezichtspijn is een relatief frequent voorkomende aandoening in de algemene praktijk. Het probleem is vaak multifactorieel; het kan bestaan uit atrogene pijn, tendomyogene pijn of vaak combinaties. De etiologie ligt vaak bij gedrag als klemmen of bruxisme, anatomische afwijkingen of toch juist in afwijkingen in de occlusie. Ook neurologische afwijkingen kunnen aangezichtspijnen veroorzaken, al deze factoren zullen worden besproken en aan elkaar worden gerelateerd.

Maarten Bekkers & Marja Jonk

Marja Jonk

Marja is in 2009 afgestudeerd aan het Academisch Centrum voor Tandheelkunde in Amsterdam met als specialisatierichting restauratieve tandheelkunde.

Na haar afstuderen is ze gaan werken bij Tandheelkundig Centrum Volendam als algemeen practicus. Sinds 2010 is ze tevens werkzaam bij zelfstandig behandelcentrum Marina Clinic en heeft zich daar de afgelopen jaren ontwikkeld op het gebied van restauratieve en esthetische tandheelkunde.

Regelmatig nieuwe dingen bijleren houden Marja enthousiast en gedreven. De opleiding van gaaf.care ziet ze als een mooie manier om de kwaliteit van haar tandheelkundige behandelingen naar een nog hoger niveau te tillen.

Maarten Bekkers

Maarten is met genoegen afgestudeerd in 2008 als tandarts aan de Radboud Universiteit te Nijmegen. Tijdens zijn opleiding liep hij enkele maanden stage aan de University of Minnesota in Minneapolis, Verenigde Staten.
Na zijn afstuderen werkte Maarten in enkele verschillende praktijken. Van 2012 tot april 2015 werkte hij bij Dental Design Center Blaricum, waar hij intensief getraind en begeleid werd op het gebied van de restauratieve en esthetische tandheelkunde. In 2009 startte Maarten met zijn werkzaamheden bij Tandartsenpraktijk Staas & Bergmans te ‘s-Hertogenbosch, waar hij nu nog steeds actief is. Inmiddels houdt hij zich hier met name bezig met esthetische en restauratieve tandheelkunde en implantologie.
Naast zijn bezigheden als tandarts op de werkvloer is Maarten tevens actief als spreker en trainer onder meer op het gebied van voorspelbare en conserverende behandelplanning volgens zijn eigen concept gaaf.care, smile design en tandweefselbesparende (partiële keramische) restauraties. Ook heeft Maarten enkele publicaties op zijn naam staan.

Programma Ibiza

Locatie

Intercongress heeft met het schitterende 7Pines resort een speciale kamerprijs bemiddeld. U kunt het hotel, inclusief ontbijt, zelf boeken via onze aanmeld link.

 

Start: 16 september 2020
End: 19 september 2020
Prijs: €450
Categorie: , , , ,
Website: Bezoek ticketpagina

Review

 

C. Wemes

03 July 2019

Wat een leuk initiatief, maar is het ook mogelijk alleen deel te nemen aan de beide ochtendcursussen, dus zonder hotel en overige activiteiten? Met vr. groet, C. Wemes

Leave feedback

16 september 2020

Start: 16 september 2020
End: 19 september 2020
Prijs: €450
Categorie: , , , ,
Website: Bezoek ticketpagina

7Pines Resort Ibiza

Carrer Puig Delfín, s/n, 07830
Sant Josep de sa Talaia, Spanje

+ Google Maps

stichting intercongress
Telefoon: 0653351398
Website: Bezoek website organisator