Laden Evenementen
  • Dit evenement is voorbij.
06 maart 2020

Gebitsslijtage en tandheelkundige slaapstoornissen

0

Inhoud van de cursus

De zogenaamde tandheelkundige slaapstoornissen (slaap gerelateerde orofaciale pijn, mondbevochtigingsstoornissen, gastroesophageale reflux ziekte (GERD), obstructieve slaapapneu (OSAS) en slaapbruxisme) zijn alle aandoeningen die vaak voorkomen. Tevens zijn er sterke aanwijzingen dat gebitsslijtage steeds vaker wordt waargenomen. Aangezien gebitsslijtage een irreversibel proces is, dat gedurende decennia plaats kan vinden, is het tijdig diagnosticeren van groot belang. Gebitsslijtage is een multifactoriële aandoening, de subvormen zijn mechanische slijtage (zowel extrinsiek als intrinsiek) en chemisch (zowel extrinsiek als intrinsiek). Het lijkt dat slijtage door een zuur voedingspatroon een belangrijke bijdrage aan het slijtageproces  levert. Desalniettemin is het van groot belang om alle etiologische factoren in kaart te brengen. Tijdens deze presentatie zal worden doorgenomen welke kennis er is omtrent de associaties tussen gebitsslijtage en de diverse tandheelkundige slaapstoornissen. Ook de associaties tussen de diverse tandheelkundige slaapstoornissen onderling komen aan bod. Door deze kennis kan het diagnostisch proces wellicht worden verbeterd en daarmee de zorg aan patiënten.

Docent

Dr. Peter Wetselaar studeerde in 1986 als tandarts af aan de Universiteit van Amsterdam. Sindsdien is hij werkzaam in een algemene praktijk (nu ook Verwijspraktijk) in Heemstede. Van 2004 tot 2007 volgde hij de postinitiële opleiding Orale Kinesiologie aan ACTA. Sinds 2011 is hij Chef de clinique van de stafkliniek Orale Kinesiologie van ACTA en sinds 2014 is hij mede opleider van de postinitiële opleiding Orale Kinesiologie. Hij is erkend als tandarts-gnatholoog (NVGPT), restauratief-tandarts (NVVRT) en als tandarts-slaapgeneeskundige (NVTS). In 2016 verdedigde hij zijn proefschrift: The Tooth Wear Evaluation System, development and applications.

Leerdoelen

Na afloop van de cursus heeft de cursus meer inzicht in de relatie tussen tandheelkundige slaapstoornissen en gebitsslijtage.

Studielast

Voor deze cursus geldt geen extra studielast buiten de genoemde cursusdag en -duur en.

Locatie en kosten

De cursus vindt plaats in de cursusruimte van Goedegebuure tandtechniek, Reehorsterweg 25, 6717 LD Ede. De kosten van deze cursus bedragen € 195,– (vrijgesteld van BTW).

Cursus data en tijden

De cursus datum is vrijdagmiddag 6 maart 2020 van 14.00 tot 17.30 uur.

Accreditatie en registratie

Voor deze cursus is accreditatie aangevraagd bij de stichting QuAT en uw deelname wordt geregistreerd bij het KRT, het Kwaliteitsregister Tandartsen. U ontvangt na afloop van de cursus het certificaat. De organisatie behoudt zich het recht voor om bij minder dan 4 deelnemers de cursus te annuleren.

Betalen en annuleren

De cursist dient de cursus kosten per omgaande te voldoen wanneer de officiële schriftelijke bevestiging en de factuur ontvangen is. Mocht de cursist willen annuleren dan kan dat tot 6 weken voor aanvang van de cursus. Het bedrag wordt dan volledig terug gestort. Mocht de annulering niet op tijd gedaan worden, vervalt het recht op terugbetaling van het cursusgeld.

Date: 6 maart 2020
Time: 14:00 - 17:30
Prijs: €195
Categorie:
Evenement Tags:
Website: Bezoek ticketpagina

Review

 

Leave feedback

06 maart 2020

Date: 6 maart 2020
Time: 14:00 - 17:30
Prijs: €195
Categorie:
Evenement Tags:
Website: Bezoek ticketpagina

Goedegebuure Tandtechniek

Reehorsterweg 25
Ede, 6717LD Nederland

+ Google Maps

College door Collega’s
Telefoon: 0318 632 908
Email:
Website: Bezoek website organisator