Laden Evenementen
 • Dit evenement is voorbij.
10 september 2020

Gebitsslijtage

0

Het aantal patiënten met gebitsslijtage is de laatste 10-15 jaar duidelijk toegenomen. Wanneer de slijtage ernstig en pathologisch is, dan is lokale of volledige rehabilitatie van het gebit gewenst.
Bij jonge patiënten opteert men vaak voor een dynamisch/minimaal invasief adhesief behandelconcept, namelijk het lokaal of volledig herstellen van de occlusie met composiet. Dit restauratief herstel moet gepland worden aan de hand van (digitale) studiemodellen, intra-orale en extra-orale foto’s en een (digitale) diagnostische opwas.
In deze cursus wordt ingegaan op de verschillende aspecten van het herstellen van gebitsslijtage met directe composietrestauraties. Verder komen de werkwijze waarop direct herstel met composiet gebeurt aan bod zoals ‘vrije-hand modellatie’, composietopbouw met een siliconensleutel en de ‘injectie flowable techniek’. Daarnaast word de (lange termijn) duurzaamheid van dergelijke restauraties behandeld.
Het theoretische deel wordt gevolgd door een hands-on oefening ‘occlusieherstel met composiet’ op modellen. De cursisten zullen 3 posterieure elementen en 1 frontelement met composiet opbouwen in de juiste beethoogte. Daarbij kan worden geoefend met verschillende technieken: de techniek met de ‘vrije-hand modellatie’, de techniek met de siliconensleutel gebaseerd op een diagnostische opwas en de ‘injectie flowable techniek’. De hands-on oefeningen worden vooraf stap-voor-stap life gedemonstreerd.
Het is een interactieve cursus waarbij eveneens aandacht wordt besteed aan vragen en problemen waar de cursisten mogelijk mee zitten.

DOELGROEP

 • tandartsen

ONDERWERPEN

 • aetiologie van gebitsslijtage
 • het dynamisch/minimaal invasieve behandelconcept
 • planning van de behandeling van ernstige gebitsslijtage
 • ‘vrije-hand modellatie’ versus ‘injectie-techniek’ met een siliconensleutel
 • lange termijn resultaat

LEERDOELEN

 • de aetiologie van gebitsslijtage kunnen beschrijven
 • het dynamisch/minimaal invasieve behandelconcept kunnen beschrijven
 • in staat zijn een behandelplan te maken voor ernstige gebitsslijtage
 • de ‘vrije-hand modellatie’ op fantoom kunnen uitvoeren
 • de ‘injectie-techniek’ op fantoom kunnen uitvoeren

LEVERINGSVOORWAARDEN

Doelgroep en niveau

Deze cursus is geschikt voor tandartsen. Het niveau van de cursus is afgestemd op deelnemers die als tandarts werken en is zowel geschikt voor de minder ervaren tandarts als voor tandartsen met een uitgebreide ervaring.

Prijs

De cursusprijs bedraagt € 1045- per persoon (inclusief koffie, thee, lunch, borrel, deelnamecertificaat en online toegang tot de cursisten area).

Duur van de cursus

De cursus begint om 09.00 uur en eindigt omstreeks 17.30 uur.

Inschrijven

U kunt zich inschrijven door het versturen van het inschrijfformulier hier links. Na ontvangst van uw inschrijving ontvangt u per e-mail een bevestiging. De factuur voor uw cursusdeelname wordt u per post toegestuurd.
Na uw inschrijving geldt een bedenktijd van 14 dagen. Daarbinnen kunt u zonder kosten deze inschrijving annuleren. Dit dient per e-mail te geschieden (info@cide.nl)

Annulering

Bij annulering van uw inschrijving vóór onderstaande termijnen worden de volgende annuleringskosten in rekening gebracht:

 • tot 60 dagen voor cursusdatum: géén annuleringskosten
 • tot 30 dagen voor cursusdatum: 25% annuleringskosten
 • tot 14 dagen voor cursusdatum: 50% annuleringskosten
 • tot 7 dagen voor cursusdatum:  75% annuleringskosten
 • daarna bent u het volledige cursusbedrag verschuldigd

Annuleren dient per e-mail te geschieden (info@cide.nl)

In het geval er te weinig aanmeldingen voor deze cursus mochten binnenkomen dan behoudt CIDE zich het recht voor deze cursus, zonder verdere verplichtingen, tot uiterlijk 30 dagen voor de cursusdatum bij de ingeschreven deelnemers te annuleren.
Mocht het CIDE genoodzaakt zijn om de cursus binnen 30 dagen voor de cursusdatum te annuleren, bijvoorbeeld wegens ziekte van de docent, dan biedt het CIDE de cursisten de gelegenheid om zonder additionele verplichtingen de cursus op een later tijdstip in te halen. Dit onder voorbehoud van beschikbaarheid.

Geheimhouding

Uw persoonlijke gegevens zullen niet aan derden worden vrijgegeven of verkocht. De gegevens zullen uitsluitend worden gebruikt voor het verstrekken van informatie door het CIDE. Mocht u deze informatie niet willen ontvangen dan kunt u dat kenbaar maken via info@cide.nl.

Klachten

Voor het CIDE is de kwaliteit van de cursussen en de tevredenheid van de cursisten zeer belangrijk.
Mocht u een klacht over het CIDE willen indienen dan kunt u dat per e-mail doen (info@cide.nl). Vanzelfsprekend wordt uw klacht vertrouwelijk behandeld. Ons klachtenregelement is hier te downloaden.

Date: 10 september 2020
Time: 09:00 - 17:30
Prijs: €1045
Categorie:
Evenement Tags:
Website: Bezoek ticketpagina

Review

 

Leave feedback

10 september 2020

Date: 10 september 2020
Time: 09:00 - 17:30
Prijs: €1045
Categorie:
Evenement Tags:
Website: Bezoek ticketpagina

CIDE

Groot Hertoginnelaan 23
Den Haag, Zuid-Holland 2517 EB Nederland

+ Google Maps

CIDE
Telefoon: +31 70 360 7430
Email:
Website: Bezoek website organisator