Laden Evenementen
  • Dit evenement is voorbij.
26 september 2020

Incisie- en hechttechnieken: implantologie

0

Implantologie is meer dan het plaatsen van in kleine stukjes gezaagd titanium draadeind in menselijk kaakbot. Vele factoren, waaronder de toegepaste hechttechnieken, bepalen de uitkomst van onze behandelingen en het eenvoudigste deel van de behandeling is vaak het plaatsen van het schroefje zelf.

Als chirurg zijn wij even te gast in het lichaam van de patiënt en dienen wij ons netjes te gedragen. Hoe belangrijk is de manier hoe wij ons toegang verschaffen en het weer achterlaten van het strijdtoneel op het verloop van de behandeling en het eindresultaat?

Fundamentele kennis van wondgenezing zal een beter inzicht verschaffen over onze rol als chirurg in een delicaat biologisch proces als reparatie van het lichaam. Met deze kennis bent u beter in staat tot het maken van goede keuzes en zullen onverwachte uitkomsten beperkt worden en beter worden begrepen.

De opkomst van werken met vergroting in de tandheelkunde vertaalt zich in de chirurgie bv in fijner instrumentarium en dunnere hechtdraden. De rol hiervan in de implantologie zal ruimschoots aan bod komen. Bij iedere stap van de behandeling kan de manier van snijden en hechten een positieve bijdrage leveren aan het gewenste resultaat.

Doelstelling

Na het volgen van deze workshop “Soft-tissue management, incisie- en hechttechnieken: de basis” kunnen tandartsen per casus een inschatting maken van de meest geschikte hechttechniek voor een optimale esthetische wondgenezing en deze ook toepassen. Tevens hebben zij kennis van materialen en instrumentarium welke worden gepresenteerd en gebruikt tijdens deze training.

Theorie

  • Theoretische achtergronden van diverse hechttechnieken en wondgenezing
  • Soft-tissue management
  • Verschil tussen soft-tissue interface bij natuurlijke tanden en implantaten
  • Esthetiek

Praktijk

  • Hands-on oefenen diverse hechttechnieken
  • Casuïstiekbespreking

Date: 26 september 2020
Time: 09:00 - 16:00
Prijs: €600
Categorie:
Evenement Tags:
Website: Bezoek ticketpagina

Review

 

Leave feedback

26 september 2020

Date: 26 september 2020
Time: 09:00 - 16:00
Prijs: €600
Categorie:
Evenement Tags:
Website: Bezoek ticketpagina

Hotel Ernst Sillem Hoeve

Soestdijkerweg 10b
Den Dolder, 3734 MH Nederland

+ Google Maps

Implant College
Telefoon: 073-6847205
Email:
Website: Bezoek website organisator