Laden Evenementen
  • Dit evenement is voorbij.
31 januari 2020

Indirect resto Resto indirect I

0

In de eerste workshop gaat Maarten Bekkers in op weefselbesparende methoden om indirecte restauraties in de zijdelingse delen te vervaardigen. De indicatiestelling, preparatie, (digitale en analoge) afdrukmethoden en de tijdelijke restauraties komen hierbij aan bod. Sjoerd Smeekens bespreekt in de tweede workshop of digitaal vervaardigde restauraties beter zijn dan analoog en gaat verder in op de indirecte restauratie. Wetenschappelijke onderzoeken laten zien dat endodontisch behandelde elementen met indirecte restauraties een langere levensduur hebben dan met directe restauraties. Is dit met de huidige, klinische ervaring en inzichten daadwerkelijk het geval? Welke indirecte restauraties hebben dan de voorkeur voor een duurzame restauratie? En welke preparatietechnieken en -materialen zijn daarvoor nodig? Hoe speelt het occlusieconcept hier een rol in? Tot slot wordt ook besproken met welke nazorg de restauratie de hoogste overlevingskans heeft.

Resto indirect I

First impression: Indirecte partiële restauraties

In deze workshop gaat Maarten in op weefselbesparende methoden om indirecte restauraties in de zijdelingse delen te vervaardigen. De indicatiestelling, preparatietechnieken, (digitale en analoge) afdrukmethoden en de tijdelijke restauratie komen hierbij aan bod.

Het belangrijkste doel hierbij is om in de toekomst op het juiste moment de gewenste indicatie uit te kunnen voeren en hierbij weefselbesparend en duurzaam te werk te gaan. Geen volledige kronen meer als het niet noodzakelijk is!

Leerdoelen:

  • Indicatiestelling indirecte restauraties bepalen
  • Preparatietechnieken verbeteren
  • Kennis van digitale mogelijkheden t.a.v. preparatiescans
  • Kennis van analoge mogelijkheden t.a.v. afdrukname Afdruktechnieken verbeteren
  • Het vervaardigen van de tijdelijke restauratie

Date: 31 januari 2020
Categorie:
Evenement Tags:
Website: Bezoek ticketpagina

Review

 

Leave feedback

31 januari 2020

Date: 31 januari 2020
Categorie:
Evenement Tags:
Website: Bezoek ticketpagina

Den Bosch

Den Bosch,

+ Google Maps

Dentsply Sirona
Telefoon: +31 (0)20 261 24 70
Email:
Website: Bezoek website organisator