Laden Evenementen
  • Dit evenement is voorbij.
28 juni 2019

Interactieve bijscholing: Implantologie

0

Inhoud van de cursus

Gedurende deze halve dag permanente vorming voor algemeen tandartsen wordt aan de hand van cases de basisprincipes van de implantologie besproken. Deze cursus omvat een interactieve lezing waarbij de deelnemers zelf diagnose stellen, behandelplanningen opmaken en voorstellen. Per case wordt nadien het uitgevoerde behandelplan gepresenteerd, dit ondersteund met recente literatuur. De doelstelling van deze cursus is om binnen een collegiale sfeer een update te geven van evidence based implantologie.

Leerdoelen
– aangeven wat het belang is van een goede pre-implant diagnostiek
– aangeven waar externe en interne hex te gebruiken
– overzicht van de meest recente evidence binnen de implantologie
– aangeven hoe peri-implantitis te diagnosticeren
– aangeven wat het belang van een goed nazorg protcol is

Na het volgen van de cursus heeft u
– wetenschappelijk onderbouwd inzicht over de implantaatuitkomsten bij verschillende implantaat-behandelprotocollen inclusief de diagnostiek en behandeling van peri-implantitis. Daarbij staat een individuele patiëntbenadering centraal.

CV Prof.dr. H. de Bruyn
Hugo de Bruyn is afgestudeerd aan de Katholieke Universiteit Leuven in België en gepromoveerd aan de Rijksuniversiteit Groningen in de onderzoekslijn cariologie. Zoals hij zelf zegt: “Hier heb ik ook kennis gemaakt met de Nederlandse stijl van open communiceren en ruimdenkend leiding geven”. Met een stipendium van de Niels Stensenstichting heeft Hugo een post-doc gedaan en tevens een Master in de Parodontologie behaald aan de Universiteit van Lund (tandheelkunde Malmö), waardoor hij de klinische multidisciplinaire aanpak in de orale implantologie heeft meegekregen en associate (later visiting) professor is geworden. Sinds 2004 is Hugo verbonden aan de Universiteit van Gent en verantwoordelijk voor een uitgebreid lespakket gespreid over het volledige tandheelkundig curriculum. Leidinggevende ervaring heeft Hugo opgedaan door verschillende bestuurlijke taken en leidinggevende functies, zowel binnen de tandheelkundige school als binnen de medische faculteit en universiteitsbreed. Hugo karakteriseert zichzelf als “een teamspeler, die mensen weet te motiveren en graag een wij-gevoel schept met kansen voor medewerkers”. Hugo is gedurende 6 jaar verbonden geweest aan de Belgische Raad voor Tandheelkunde.

CV Dr. V. Chistiaens DDS, Msc, PhD
Véronique Christiaens behaalde in 2012 haar Master in de Tandheelkunde en in 2015 haar Master na Master in de Parodontologie & Orale Implantologie aan de Universiteit van Gent. Véronique behaalde haar PhD in 2017, met als titel van haar doctoraat “Diagnostic tools in periodontology and oral implantology revisited.” Momenteel is ze werkzaam aan het UZ Gent alsook aan de  Universiteit Gent daar doctoreert ze binnen haar vakgebied op master en master-na-master niveau. Als secretaris van de Belgische Verenging voor Parodontologie en lid van de European Association for Osseointegration en the Academy of Osseointegration is ze nauw betrokken bij onderzoek. Véronique gaf voordrachten in binnen-en buitenland waaronder studieclubs, EAO Rome (2014), AADR Los Angeles (2016), University South California (2016), NiVVT Wintermeeting (2016), International Quintessence Congress Poland (2017), Hermanus Conference Zuid-Afrika (2018).

Date: 28 juni 2019
Time: 10:00 - 16:00
Prijs: €645
Categorie: ,
Evenement Tags:,
Website: Bezoek ticketpagina

Review

 

Leave feedback

28 juni 2019

Date: 28 juni 2019
Time: 10:00 - 16:00
Prijs: €645
Categorie: ,
Evenement Tags:,
Website: Bezoek ticketpagina

Radboudumc Nijmegen

Philips van Leydenlaan 25
Nijmegen, 6525 EX Nederland
PAOT Nijmegen
Telefoon: 024 3092862
Email:
Website: Bezoek website organisator