Laden Evenementen
  • Dit evenement is voorbij.
06 februari 2020

lachgassedatie

0

ACTA Dental Education heeft in samenwerking met ACTA (Academisch Centrum Tandheelkunde Amsterdam) een nieuwe ‘Basiscursus Lachgas’ voor tandartsen, artsen en mondhygiënisten ontwikkeld.

De twee experts op het gebied van lachgassedatie in de tandheelkunde – mevrouw Dyonne Broers, directeur zorg van ACTA, en prof.dr. Jörg Weimann, Chefarzt, Sankt Gertrauden-Krankenhaus – Berlin hebben een nieuw concept gecreëerd. Dyonne Broers zal ook de cursusleiding op zich nemen.

Het nieuwe concept betekent onder andere dat er getraind wordt in kleinere groepen, waardoor de cursusduur teruggebracht kan worden naar 3,5 dag. Daarnaast hebben we ook de kosten kunnen reduceren naar een bedrag van € 2.200,-. Dit is inclusief cursusmateriaal en parkeerkosten.

Hieronder vindt u extra informatie over de cursus.

De cursus:

Bij het behandelen van patiënten met tandartsangst worden allereerst angstreducerende (gedrags)technieken toegepast. Mocht dit voor onvoldoende angstreductie en medewerking zorgen, dan kan het gebruik van lachgassedatie geïndiceerd zijn, zowel voor kinderen als volwassenen. Ook als iemand door een verhoogde kokhalsneiging of lichamelijke beperking niet goed kan meewerken aan een behandeling, kan lachgas ondersteuning bieden.

Lachgas is een veilig middel, dat snel in- en uitgewerkt is en maar weinig contra-indicaties kent. Wilt u als (tand)arts of mondhygiëniste graag bevoegd, veilig en met vertrouwen kunnen sederen met lachgas? Volg dan nu de Basiscursus lachgas.

De cursus bestaat uit een theorie gedeelte (2 dagen) en een praktijk gedeelte (1,5 dag).

  • Tijdens het theorie gedeelte komen onder andere de volgende onderwerpen aan bod:
  • eigenschappen van lachgas, indicaties en contra-indicaties (medisch)-,
  • voor- en nadelen van lachgas-,
  • sedatieniveaus-,
  • werking van de apparatuur-,
  • veiligheidsmaatregelen voor de patiënt en het behandelteam-,
  • tips en trucs bij de behandeling met lachgas.
  • Het theoretische gedeelte wordt afgesloten met een toets.

Het praktische gedeelte van de cursus (1 ½ dag) bestaat uit het onder supervisie uitvoeren van lachgassedaties. Ook wordt door de cursist geassisteerd en geobserveerd bij de sedaties. Doordat in kleine groepen wordt gewerkt (3 cursisten per begeleider) is de begeleiding intensief en op maat.

Tijdens het praktijkgedeelte worden cursisten beoordeeld op alle aspecten van het uitvoeren van de sedatie.

Na het volgen van het theoretische gedeelte, het behalen van de toets en het met voldoende resultaat uitvoeren van de sedaties, wordt het certificaat verstrekt.

Binnen een jaar na het afronden van de cursus dienen drie filmpjes van lachgassedaties bij de cursusleider te worden ingeleverd. Nadat deze als voldoende zijn beoordeeld, wordt een addendum op het certificaat verstrekt.

Na het volgen van de cursus kunnen:

(tand-)artsen zelfstandig lachgas toedienen

zij dienen tijdens behandelingen echter wel geassisteerd te worden door een assistente die een erkende cursus hiervoor heeft gevolgd. Mocht u uw assistent hiervoor willen opgeven dan kunt u hen inschrijven voor de tweedaagse cursus ‘Lachgas voor assistenten’. Klik hier voor meer informatie.

mondhygiënisten lachgas toedienen, mits er een (tandarts-)arts in het pand aanwezig is, die hiertoe een opdracht heeft gegeven en zelf bevoegd en bekwaam is.

 

Start: 6 februari 2020 om 08:30
Einde: 8 februari 2020 om 17:00
Prijs: €2200
Categorie: ,
Evenement Tags:,
Website: Bezoek ticketpagina

Review

 

Leave feedback

06 februari 2020

Start: 6 februari 2020 om 08:30
Einde: 8 februari 2020 om 17:00
Prijs: €2200
Categorie: ,
Evenement Tags:,
Website: Bezoek ticketpagina

ACTA

Gustav Mahlerlaan 3004
Amsterdam, 1081 LA Nederland

+ Google Maps

ACTA Dental Education
Telefoon: 020 - 5980308
Email:
Website: Bezoek website organisator