Laden Evenementen
  • Dit evenement is voorbij.
11 januari 2019

Landelijke dag voor de preventieassistent

0

Blijf bij in je vakgebied
Zo af en toe is het goed om te investeren in jezelf, je vakgenoten te zien en met elkaar te spreken over je mooie vak. Je bent immers nooit uitgeleerd! Daarom zetten wij speciaal voor jou een aantal ontwikkelingen in de schijnwerpers. Meer dan voorheen ontmoet je experts die niet alleen deskundig zijn, maar ook inspirerend kunnen vertellen. Jouw rol als preventieassistent staat centraal in hun praktische verhaal. Ook wijzen ze je de weg naar de juiste samenwerkingspartners.

Peter Helderop, logopedist, vertelt over afwijkende mondgewoonten zoals vingerzuigen, liplikken, open mondgedrag, een infantiel slikpatroon of een afwijkende tongpositie. Twee van zijn logopediepraktijken zijn gevestigd in een tandartsenpraktijk. Wat kan jij bijdragen? Kaakchirurg Ellen van Cann bespreekt wat je als preventieassistent moet weten over mondslijmvliesafwijkingen. En drugsexpert Lars van Driel neemt je mee in de wondere wereld van de partydrugs, die helaas een destructieve invloed hebben op het gebit. Je krijgt ook meer inzicht in de lichamelijke gevolgen van een eetstoornis. Deze zijn groot, zowel op korte als op lange termijn, vertelt kinderarts Annemarie van Bellegem je. Vrijwel alle lichaamsfuncties gaan erop achteruit, en dat heeft grote invloed op de kwaliteit van leven. Welke zorgwekkende eettrends op social media zijn er en wat zie je?

Maar er is meer
Ga tijdens de pauzes in gesprek met de standhouders op de informatiemarkt. Ontmoet andere preventieassistenten en wissel kennis en ervaringen uit.

Verkiezing Preventieproject van het Jaar 2019
Preventieve mondzorg is belangrijk en wordt steeds belangrijker. Daarom organiseren wij ook dit jaar de verkiezing Preventieproject van het Jaar. Meld je project, best practice, samenwerkingsverband of onderzoek op het gebied van preventieve mondzorg aan bij mdewit@scem.nl. Tijdens de Landelijke Dag voor de Preventieassistent op 11 januari 2019 beslissen de deelnemers over het winnende project.

Laat je inspireren en ga met veel praktische tips weer naar huis. Tips die je je volgende werkdag al meteen in de praktijk kunt brengen!

Date: 11 januari 2019
Time: 09:00 - 16:20
Prijs: €180
Categorie: ,
Evenement Tags:, , , , ,
Website: Bezoek ticketpagina

Review

 

Leave feedback

11 januari 2019

Date: 11 januari 2019
Time: 09:00 - 16:20
Prijs: €180
Categorie: ,
Evenement Tags:, , , , ,
Website: Bezoek ticketpagina

Reehorst

Bennekomseweg 24
Ede, Gelderland 6717LM Nederland

+ Google Maps

Scem
Telefoon: 0345 - 576642
Email:
Website: Bezoek website organisator