Laden Evenementen
  • Dit evenement is voorbij.
27 november 2020

Light Facings in composiet

0
Een esthetisch probleem in het front vraagt om aanpassingen in vorm, kleur en/of textuur. De juiste techniek gecombineerd met een composiet met de juiste eigenschappen, brengt hiervoor de oplossing.

Steve Meeze heeft het Light Facing Concept (LFC) vanuit diverse methoden ontwikkelend. Met het Light Facing Concept creëert u op een eenvoudige én reproduceerbare manier een harmonieus front in composiet. Uiteraard zonder onnodige opoffering van tandweefsel. De focus op het totaalbeeld in plaats van op ieder element apart.

Inhoud & doelstelling
In de cursus focust Steve Meeze zich op harmonie in het front zonder onnodig weefselverlies. Dit in plaats van alleen dat ene element die een behandeling nodig heeft.

In drie stappen werkt u  met het Light Facing Concept toe naar een voorspel­baar eindresultaat.

1 plan de vormgeving
2 creëer met com­posiet een harmonieus kleurbeeld
3 voorzie de labiale vlakken van een dunne composietfacing

Voor zowel de eenvoudige als voor de complexere composietrestauraties biedt het Light Facing Concept steeds een praktische en realistische oplossing met een voorspelbaar eindresultaat.

De cursus zit vol met direct toepasbare tips en tricks. Van kleurbepalen, aanbrengen tot polijsten: alles komt aan bod. Tijdens de ochtend legt Steve Meeze aan de hand van casuïstiek het Light Facing Concept uit. Na de lunch gaat u onder begeleiding van hem zelf aan de slag en past u de techniek op model toe. En ervaart u hoe snel u de techniek eigen maakt en in de praktijk kan toepassen.

Cursusmateriaal
Tijdens de hands-on werkt u met CLEARFIL MAJESTY™ ES-2. Dit composiet heeft warme tinten en is beschikbaar in meerdere opaciteitsvarianten. Het past zich bijna vanzelf aan het de kleur van het grenzende tandweefsel aan. Door de optimale consistentie laat het materiaal zich gemakkelijk naar de hand zetten. Zonder uit te zakken of premature uitharding. Op hoogglans polijsten doet u in een handomdraai.

Date: 27 november 2020
Time: 09:00 - 17:00
Prijs: €325
Categorie:
Evenement Tags:
Website: Bezoek ticketpagina

Review

 

Leave feedback

27 november 2020

Date: 27 november 2020
Time: 09:00 - 17:00
Prijs: €325
Categorie:
Evenement Tags:
Website: Bezoek ticketpagina

Amsterdam

Amsterdam, Noord-Holland Nederland

+ Google Maps

Kuraray Noritake
Telefoon: +31 255 523 701
Email:
Website: Bezoek website organisator