Laden Evenementen
 • Dit evenement is voorbij.
19 oktober 2019

Lokale anesthesie

0

Tijdens deze twee daagse training wordt de mondzorgprofessional bewust en bekwaam in het geven van infiltratie- en geleidings anesthesie. In de praktijk wanneer het team goed op elkaar afgestemd is, wordt er efficiënter gewerkt en naar de klant toe gerichter zorg worden verleend. Daarvoor moet de tandarts taken delegeren en aanwijzingen geven. In de wet Big is dit vastgelegd en tijdens deze training wordt hier zorgvuldig aandacht aanbesteed.

Programma:
Op dag 1 (19 oktober 2019) zal het ochtend gedeelte bestaan uit een theoretisch gedeelte. In de middag zal er geoefend worden met het geven van infiltratie- en geleidings anesthesie. In de tussenliggende weken na dag 2 zal de deelnemer in de praktijk anesthesie moeten toedienen bij patiënten. De tandarts speelt hierbij een begeleidende rol.

Op dag 2 (16 november 2019) zal een herhaling van de theorie plaats vinden en aandacht worden geschonken aan de andere vorm van lokale anesthesie zoals bijv. intraligamentaire anesthesie. Ook zal er ruimschoots aandacht zijn voor vragen die tijdens de praktijkmomenten in de tussenliggende periode zijn ontstaan. Aansluitend zal een theorie en praktijkexamen plaatsvinden.

Doel:
Het toedienen van infiltratie- en geleidingsanesthesie bij patiënten op aanwijzing van een tandarts.

Doelgroep:
Mondhygiënisten, tandartsassistenten, preventieassistenten. Door het volgen van deze training ontvangt u 11 KRM punten. Wanneer u 1 dag (altijd lesdag 1)van de training volgt dan krijgt u hiervoor 6 KRM punten.

Tandartsassistenten in het bezit van MBO diploma tandartsassistent en 1 jaar werkervaring.

Leerdoelen:

 • De wet BIG die toestaat dat een voorbehouden handeling uitgevoerd mag worden door een mondhygiënist en tandartsassistent
 • EMRRA. Europees Medisch Risico Registrerende Anamnese
 • Anatomie van bloedvaten en zenuwen die een belangrijke rol spelen bij het toedienen van anesthesie
 • Indicaties en contra-indicaties met betrekking tot de medische anamnese
 • Oppervlakteanesthesie
 • Techniek van infiltratie anesthesie in de bovenkaak
 • Techniek van geleidingsanesthesie in de onderkaak
 • Pijn en prikkelgeleiding
 • Lokale en systemische complicaties
 • Soorten anesthesie naalden, carpulespuiten en verdovingsvloeistoffen

Toetsing:
De toetsing zal plaats vinden door middel van een theoretisch gedeelte. Daarnaast een praktijkgedeelte waarbij de deelnemers bij elkaar infiltratie en geleidings anesthesie toepassen.

Wanneer beide onderdelen (theorie en praktijk) voldoende afgetekend zijn krijgt u het certificaat. Na afloop van deze twee daagse opleiding krijgt de deelnemer een certificaat van deelname aan de opleiding Lokale Anesthesie.

Mondhygiënisten krijgen hun certificaat met erkenning van 6 KRM punten wanneer ze zich voor 1 lesdag hebben ingeschreven. Door het volgen van beide lesdagen krijgt u 11 KRM punten.

Kosten:
De kosten voor deze twee daagse opleiding bedragen €925,-. (btw vrijgesteld).

Indien meerdere personen uit 1 praktijk zich inschrijven geldt de volgende kortingsregeling
1e deelnemer €925,-
2e deelnemer €905,-
3e deelnemer €880,-
4e deelnemer €850,-

Mondhygiënisten hebben de keus om 1 dag van deze training te volgen. (Is altijd de eerste lesdag van de twee dagen) Kosten hiervan zijn: €625,- (btw vrijgesteld).
Door het volgen van deze training ontvangt u 11 KRM punten. Wanneer u 1 dag (altijd lesdag 1) van de training volgt dan krijgt u hiervoor 6 KRM punten. Wanneer u aan beide dagen deelneemt ontvangt u het totale punten aantal voor de scholing.

Start: 19 oktober 2019 om 09:30
Einde: 16 november 2019 om 17:00
Prijs: €925
Categorie: ,
Evenement Tags:,
Website: Bezoek ticketpagina

Review

 

Leave feedback

19 oktober 2019

Start: 19 oktober 2019 om 09:30
Einde: 16 november 2019 om 17:00
Prijs: €925
Categorie: ,
Evenement Tags:,
Website: Bezoek ticketpagina

Amersfoort

Amersfoort, Utrecht Nederland

+ Google Maps

Dentcoach
Telefoon: 06 – 422 236 39
Email:
Website: Bezoek website organisator