Laden Evenementen
  • Dit evenement is voorbij.
30 september 2020

Masterclass “De indicatie van implantologie in een droge mond bij kwetsbare ouderen”

0

Inhoud: Waar bij de Sjögren-patiënt al snel gedacht wordt in termen van slechte prognose restdentitie, slechte acceptatie van een volledige gebitsprothese en indicatie voor een implantaatgedragen prothetische voorziening, wordt bij de kwetsbare oudere vaak alles op alles gezet de natuurlijke dentitie nog te behouden. Terwijl de ernst van de monddroogte soms dicht bij elkaar in de buurt komt.

Is het de kwetsbaarheid die een contra-indicatie lijkt voor de toepassing voor implantologie bij deze ouderen? Is dat terecht? Of doen we de kwetsbare oudere met een ernstig droge mond te kort? In deze masterclass wordt aan de hand van casuïstiek een antwoord gezocht op deze vragen.

CV

dr. Claar van der Maarel-Wierink (1979) behaalde haar tandartsdiploma in 2003 aan het ACTA. In 2007 rondde zij haar opleiding tot tandarts-geriatrie af aan het UMC St Radboud te Nijmegen en in 2013 promoveerde zij op het onderwerp ‘Dysphagia and poor oral health: significant risk factors of aspiration pneumonia in frail older people’. Haar praktijk MondVitaal is gespecialiseerd in zorg voor kwetsbare ouderen. Daarnaast is zij werkzaam bij Stichting Bijzondere Tandheelkunde (SBT) in Amsterdam en is zij voorzitter van de opleidingscommissie van de differentiatieopleiding tandarts-geriatrie.

CV

Derk-Jan Jager:

Opleiding
In 2005 de studie tandheelkunde in Groningen afgerond en in 2012 gepromoveerd op de relatie speeksel-tanderosie. In 2014 de opleiding tandarts-prosthodontist/restauratief tandarts van het UMC Groningen en het Royal College of Surgeons Edinburgh (Mpros RCSed) afgerond en in 2016 de opleiding Maxillofaciale Prothetiek (MFP) bij de Stichting Bijzondere Tandheelkunde Amsterdam.

Werk
2005-2012 UMC Groningen en Centrum Bijzondere Tandheelkunde Martiniziekenhuis in Groningen, 2012-heden: assistent professor bij afdeling MKA-chirurgie VU Medisch Centrum Amsterdam en tandarts-maxillofaciale-prothetiek bij de Stichting Bijzondere Tandheelkunde in Amsterdam. Hier verzorgt hij ook het “Speekselspreekuur” waar patiënten met uiteenlopende speeksel gerelateerde klachten gezien worden. Ook behandeld hij vele patienten met het syndroom van Sjögren. Zijn huidig onderzoek richt zich op het succes van tandimplantaten en verlichting van de droge mondklachten bij patiënten met onder andere het syndroom van Sjögren. Bestuurslid van de NVGPT en IADR.

Date: 30 september 2020
Time: 15:00 - 19:00
Prijs: €295
Categorie:
Evenement Tags:,
Website: Bezoek ticketpagina

Review

 

Leave feedback

30 september 2020

Date: 30 september 2020
Time: 15:00 - 19:00
Prijs: €295
Categorie:
Evenement Tags:,
Website: Bezoek ticketpagina

ACTA

Gustav Mahlerlaan 3004
Amsterdam, 1081 LA Nederland

+ Google Maps

BT-Academy
Telefoon: info@bt-academy.nl
Email:
Website: Bezoek website organisator