Laden Evenementen
  • Dit evenement is voorbij.
20 november 2019

Masterclass Ethiek binnen geriatrische tandheelkunde

0

Masterclass: Ethiek binnen geriatrische tandheelkunde.

Op woensdag 20 november 2019 vindt van 15.00 -19.00 uur in het ACTA-gebouw de masterclass “Ethiek binnen geriatrische tandheelkunde” plaats. Op deze dag geeft Greet Zwart ons meer inzicht hoe binnen deze zorg-systemen morele keuzes worden gemaakt ten aanzien van het inrichten van de zorg. Vanuit een aantal filosofische perspectieven zullen deze keuzes worden toegelicht.

Inhoud:

De geriatrische tandheelkunde vindt plaats binnen een institutionele en organisatorische context. Binnen deze zorg-systemen worden morele keuzes gemaakt ten aanzien van het inrichten van de zorg. Vanuit een aantal filosofische perspectieven zullen deze keuzes worden toegelicht.

Ethiek houdt zich bezig met de vragen in het leven: wat is het ‘juiste’ het ‘goede’ om te doen in deze situatie? In de werkelijkheid van de dagelijkse praktijk spelen vragen rondom goede zorg een steeds prominentere rol. Een moreel perspectief op de gemaakte keuzes binnen een behandeling wordt hierdoor van een steeds groter belang. Voor de eigen bewustwording van het morele handelen binnen de geriatrische mondzorg, worden een aantal methoden gepresenteerd, waaronder het moreel beraad. De mondzorg aan kwetsbare ouderen staat uiteraard centraal, inhoudelijk wordt er ingegaan op de perspectieven van en rondom de patiënt en zijn omgeving. Hierbij wordt gebruik gemaakt van casuïstiek.

Curriculum Vitae:

E.G. Verouden-Zwart M.A., Master in Ethics of Care. Zij is Hogeschooldocent Ethiek en is werkzaam voor de Master Innovatie in Zorg en Welzijn, Hogeschool Utrecht Daarnaast is zij docent aan de opleiding Mondzorgkunde en Huidtherapie. Zij begleidt promovenda, die onderzoek doen naar de integratie van zingeving en betekenisgeving in oncologische behandeltrajecten.

Kosten

Belangstellende tandarts/arts/psycholoog                          € 295,- 

Belangstellende mondhygiënist/tandprotheticus              € 195,- 

Belangstellenden assistent/student                                      € 85,-

Praktijkbegeleider                                                                     € 145,-

 

14.30 (ontvangst) – 19.00 uur

Date: 20 november 2019
Time: 15:00 - 19:00
Prijs: €295
Categorie: , , ,
Evenement Tags:
Website: Bezoek ticketpagina

Review

 

Leave feedback

20 november 2019

Date: 20 november 2019
Time: 15:00 - 19:00
Prijs: €295
Categorie: , , ,
Evenement Tags:
Website: Bezoek ticketpagina

ACTA

Gustav Mahlerlaan 3004
Amsterdam, 1081 LA Nederland

+ Google Maps

BT-Academy
Telefoon: info@bt-academy.nl
Email:
Website: Bezoek website organisator