Laden Evenementen
  • Dit evenement is voorbij.
28 november 2020

Mastercourse Immediaat Implanteren

0

Immediaat implanteren heeft vele voordelen:
– er is maar 1 ingreep nodig;
– het behandeltraject is korter;
– er is geen tijdelijke uitneembare voorziening nodig;
– eenvoudig creëren van een optimale emergence profile.

Echter het grootste voordeel is het behoud van bot én weke delen. Dit zorgt voor een fraaier en duurzamer eindresultaat wat met name in de esthetische regio van groot belang is.

Door de komst van implantaten met aangepaste windingen is immediaat implanteren bijna altijd mogelijk. Er blijken nauwelijks contra-indicaties voor immediaat implanteren te zijn. Daarbij is het een heel voorspelbare behandeling geworden waardoor het standaard is toe te passen voor elke indicatie.

Indicatie?

Het kan gaan om een enkeltandsvervanging, een meertandsvervanigng of een (pre-)edentate situatie. Elke indicatie is dus mogelijk.
Op het implantaat is direct een tijdelijke kroon te plaatsen. Dit is met name in de esthetische regio interessant.
Als er geen tijdelijke kroon wordt geplaatst, wordt er op het implantaat een anatomisch abutment gezet wat het defect in de weke delen precies afsluit en bot en mucosa optimaal ondersteunt.

De opzet

De behandeling verschilt met die van het ‘traditionele’, implanteren. Tijdens de masterclass komen alle specifieke facetten van het immediaat implanteren aan de orde. Zowel de chirurgische facetten als de prothetische mogelijkheden voor het vervaardigen van een tijdelijke voorziening.

De masterclass is heel praktijk gericht opgezet en wordt dan ook gegeven aan de hand van veel casuïstiek en hands-on trainingen. Kortom de masterclass is gericht op het opdoen van kennis, het aanleren en oefenen van vaardigheden en het opdoen van ervaring gericht op het zelf uitvoeren in uw eigen praktijk.

De modules

De masterclass bestaat uit 2 modules. Module 1 (1 dag) is gericht op kennis en vaardigheden. De cursist krijgt voldoende inzicht in het immediaat implanteren om het uiteindelijk zelf toe te gaan passen. Zeker in de wat meer eenvoudige casus. We starten met eenvoudige casussen en bouwen dit met u op naar meer uitdagende casuistiek. Hands-on training is een belangrijk aspect in module 1.

Module 2 (1 dag) staat in het teken van verdere ervaring opdoen door middel van patiënten behandeling. Bij module 2 komt de cursist bij Omnimed, om onder begeleiding van de docenten, een patiënt van Omnimed te behandelen. Module 2 is optioneel en kan alleen gevolgd worden als aan module 1 is deelgenomen.

Programma Module 1: De ontvangst is gepland vanaf 8.30 uur. Het cursus programma start om 9.00 uur. Gedurende de cursus zijn een aantal pauze momenten ingebouwd voor koffie, thee en lunch en discussie met uw mede cursusisten. Het cursus sluit om 17.30 uur af met een een borrel. Het volledige cursusprogramma vindt u hier

Omnimed

Omnimed is een grote verwijspraktijk voor implantologie waar immediaat implanteren de standaard is. Hierdoor is er veel expertise en wordt de behandeling steeds verder doorontwikkeld zodat de meest recente inzichten op dit gebied onderwezen kunnen worden. We delen deze kennis en expertise graag met u, zodat u het immediaat implanteren kunt gaan toepassen in uw eigen praktijk.

Date: 28 november 2020
Time: 08:00 - 17:00
Prijs: €790
Categorie: ,
Website: Bezoek ticketpagina

Review

 

Leave feedback

28 november 2020

Date: 28 november 2020
Time: 08:00 - 17:00
Prijs: €790
Categorie: ,
Website: Bezoek ticketpagina

Omnimed Grou

Oedsmawei 24
Grou, 9001 ZJ Nederland

+ Google Maps

Omnimed
Telefoon: 0566-820020
Email:
Website: Bezoek website organisator