Laden Evenementen
  • Dit evenement is voorbij.
01 juni 2021

Meldcode Kindermishandeling en Huiselijk Geweld

5

Als je signalen van kindermishandeling of huiselijk geweld ziet, voel je je misschien in eerste instantie machteloos of onzeker. Zou het echt zo ernstig zijn? Rechtvaardigen deze signalen ingrijpen van buitenaf? Hoe kun je de band met het gezin zo veel mogelijk in stand houden, hulp organiseren en zo nodig toch ook tijdig ‘op de alarmbel drukken’ om de veiligheid van de betrokkenen te borgen? Hoe werk je hierin als team samen?

Dat je twijfelt en dat het je bezig houdt is niet gek. Niets doen is in ieder geval geen optie. Met deze praktische cursus leer je hoe je de Meldcode Kindermishandeling en Huiselijk geweld inzet.

Aan de hand van een concrete casus uit de mondzorgpraktijk ga je met elkaar aan het werk. We leggen de stappen van de Meldcode aan je uit en je leert hoe de Meldcode jou in feite ondersteunt in het maken van keuzes. Je ontwikkelt vaardigheden in signaleren en weet hoe je binnen jouw taak en functie gesprekken voert met de betrokkenen van deze zorgwekkende situatie. Ook leer je hoe je intern en extern kun samenwerken met professionals met meer expertise op dit gebied.

Voor wie?

Deze cursus is bedoeld voor alle teamleden uit de mondzorgpraktijk die willen weten wat ze kunnen en moeten doen bij signalen van kindermishandeling en huiselijk geweld.

KRT 
Aan deze cursus zijn 3 KRT punten toegekend. 

Date: 1 juni 2021
Time: 18:30 - 21:45
Prijs: €145
Categorie: , , , , ,
Evenement Tags:
Website: Bezoek ticketpagina

Review

 

Robert van Attekum

23 January 2020

Afgelopen jaar een aantal evenementen van de KNMT academy bijgewoond. Dit is mij ontzettend positief bevallen, aandacht voor kwaliteit en zeker niet te grootschalig.

Leave feedback

01 juni 2021

Date: 1 juni 2021
Time: 18:30 - 21:45
Prijs: €145
Categorie: , , , , ,
Evenement Tags:
Website: Bezoek ticketpagina

Online

Nederland
KNMT Academy
Telefoon: 030 60 76 370
Email: