Laden Evenementen
  • Dit evenement is voorbij.
01 oktober 2019

Meldcode Kindermishandeling en Huiselijk Geweld

0

Inhoud

Tandartsen zijn bij signalen van mishandeling en geweld verplicht gebruik te maken van de meldcode, hoewel een melding doen niet altijd verplicht is. In 2018 is de Meldcode Kindermishandeling en Huiselijk Geweld uitgebreid met een afwegingskader.  Dit helpt tandartsen met het maken van een beslissing om wel of niet te melden. Maar stel je eens voor dat je bij een patiënt echt vermoedens hebt van geweld en/of mishandeling. Hoe ga je daar in de praktijk als team mee om; hoe maak je dat bespreekbaar?

Praktijksituatie

Aan de hand van een casus kijk je mee over de schouder van een professional en wordt je uitgenodigd om mee te denken. Mogelijke ideeën worden getoetst, zodat meteen zichtbaar wordt wat het effect is. Wat helpt als professional om verschil te kunnen maken? Hoe kan de verbeterde meldcode kindermishandeling en huiselijk geweld je hierbij ondersteunen?
‘Kijk mee over de schouder van tandarts Ella die op zorgwekkende signalen stuit bij haar patiëntjes, de 2 kinderen van mevrouw Navis…’

Leer het gezin Navis kennen

“Joy is 9 jaar en zit in groep 6. Ze houdt van slime en musically’s maken én ze heeft een broertje, Stanley, van 2 jaar oud. Moeder staat er ongewenst alleen voor en vertelt over haar dagelijks leven. De tandarts begint zich zorgen te maken.”

Moet je iets met wat je hoort en wat je ziet bij de kinderen? Zo ja, wat dan? Hoe dit aan te pakken? Wat kan je hierin als professional betekenen? En hoe doe je dat met de verbeterde meldcode?

Cursusleider

Wilde Kastanje Training & Opleiding is gespecialiseerd in de aanpak van kindermishandeling en huiselijk geweld. In de trainingen staat de gespreksvoering en samenwerking centraal. De theoretische kaders zoals de verbeterde meldcode van KNMT worden op levendige wijze door de training verweven. Tijdens de training krijgen de deelnemers een aantal concrete handvatten met betrekking tot gespreksvoering met patiënten.

Deze training is uitermate geschikt voor het hele team!

Lees ook onze pagina “Meldcode Kindermishandeling en Huiselijk Geweld” voor meer informatie. (alleen voor KNMT leden toegankelijk)

Ervaringen

‘Heel herkenbaar en realistisch, zo gaat het ook echt. Ik heb nu meer inzicht in wat wij als professional wel kunnen doen’
‘Nu snap ik die meldcode kindermishandeling en huiselijk geweld pas goed’
‘Aangrijpend’
‘Wat fijn om hier met elkaar zo over na te denken en mee bezig te zijn. Het was heel interactief. Jullie lieten ieder perspectief uit de zaal in zijn waarde’

Kosten

KNMT-leden
Medewerker uit de praktijk* van KNMT-lid
€ 50,-
€ 50,-
Niet KNMT-leden
Medewerker uit de praktijk* van niet KNMT-lid
€ 145,-
€ 145,- 

* Medewerker uit de praktijk: praktijkmanager, mondhygiënist en preventie-, balie-, tandarts- assistent.

Meer informatie: Neem contact op via academy@knmt.nl of 030 – 60 76 370

Date: 1 oktober 2019
Time: 19:00 - 21:30
Prijs: €145
Categorie: , , , , ,
Website: Bezoek ticketpagina

Review

 

Leave feedback

01 oktober 2019

Date: 1 oktober 2019
Time: 19:00 - 21:30
Prijs: €145
Categorie: , , , , ,
Website: Bezoek ticketpagina

Den Haag

Den Haag, Noord-Holland Nederland

+ Google Maps

KNMT
Telefoon: 030 - 607 62 98
Email:
Website: Bezoek website organisator