Laden Evenementen
  • Dit evenement is voorbij.
18 juni 2019

Mond en gezondheid: van twee kanten bekeken

0

Een slechte mondgezondheid vergroot het risico op ondervoeding, longontsteking en hart- en vaatziekten. En bij diabetici kan een slechte mondgezondheid de glucosespiegel ontregelen. Maar het gaat verder. Zo wordt kauwen bijvoorbeeld in verband gebracht met verschillende cognitieve functies zoals denkvermogen en geheugen.

TIJDIG SIGNALEREN: WIE PAKT DE HANDSCHOEN OP?

Uit onderzoek blijkt dat 80% van de verpleeghuisbewoners bij opname al een slechte mondgezondheid heeft. Dat betekent dat de problemen thuis al beginnen.

De oorzaken zijn multifactorieel en niet altijd even duidelijk aan te wijzen. Het kan gaan om klachten zoals een droge en pijnlijke mond veroorzaakt door een slecht passend gebit of door het slikken van bepaalde medicijnen. Of gebrek aan eetlust omdat iemand eenzaam is of niet goed voor zichzelf (meer) kan zorgen. Maar ook te lang doorlopen met (vage) klachten omdat de gang naar de tandarts te veel gevraagd is en ze de huisarts niet willen lastigvallen met iets kleins…

Tijdens dit symposium brengen we huisartsen en tandartsen samen om over dit onderwerp te praten. Hoe is de stand van zaken, waar moeten we op letten en hoe kunnen we de samenwerking opzoeken? Gezonder oud worden: denk aan de mond!

ONDERWERPEN DIE AAN BOD KOMEN:

  • Ondervoeding
  • Droge mond
  • Pijnlijke mond
  • Polyfarmacie
  • Diabetes
  • Infecties
  • Antibioticagebruik

DATUM EN LOCATIE

Het symposium Mond & Gezondheid vindt plaats op dinsdag 18 juni 2019 van 14.30 tot 21.30 uur in Hotel Houten, Hoofdveste 25, 3992 DH Houten. Zie www.hotelhouten.nl voor meer informatie over de locatie.

DOELGROEP

Het symposium is alleen bedoeld voor huisartsen en tandartsen, voor de overige doelgroepen is slechts een beperkt aantal plaatsen beschikbaar. Let op: het maximum aantal voor overige doelgroepen is inmiddels bereikt.

ACCREDITATIE

Accreditatie is toegekend (onder nr 363319) voor 5 punten door Accreditatiebureau Cluster 1 (ABC1) en voor 4 punten door Kwaliteitsregister Tandheelkunde (KRT).

Date: 18 juni 2019
Time: 14:30 - 20:00
Prijs: €150
Categorie:
Evenement Tags:, , , , , ,
Website: Bezoek ticketpagina

Review

 

Leave feedback

18 juni 2019

Date: 18 juni 2019
Time: 14:30 - 20:00
Prijs: €150
Categorie:
Evenement Tags:, , , , , ,
Website: Bezoek ticketpagina

Van der Valk, Houten

Hoofdveste 25
Houten, Utrecht 3992 DH Nederland

+ Google Maps

Springer Healthcare
Telefoon: 030 638 36 38
Email:
Website: Bezoek website organisator