Laden Evenementen
  • Dit evenement is voorbij.
13 februari 2020

Mondzorg voor de geriatrische patiënt

0

‘Inleiding in de geriatrie’

Zowel het aantal als het aandeel ouderen in de Nederlandse samenleving zal de komende decennia stijgen en dit zal gevolgen hebben voor de gezondheidszorg, waaronder ook de tandheelkundige zorg. Bij ouderen wordt een verandering gezien in de presentatie van aandoeningen waarmee rekening moet worden gehouden bij de specifieke keuzes die moeten worden gemaakt in diagnostiek en de eventueel daarop volgende behandeling. Tevens is het van belang om enige kennis te hebben van de farmacotherapie bij de behandeling van (kwetsbare) ouderen.

‘Mondzorg voor de kwetsbare oudere patiënt’

U wordt wegwijs gemaakt in de mondzorgverlening aan kwetsbare ouderen. Hoe kunt u de mondzorg voor deze ouderen het best organiseren? Welke orale implicaties hebben ouderdomsspecifieke ziekten? Welke informatie verzamelt u en welke afwegingen maakt u bij het opstellen van een mondzorgplan? Deze cursusdag uit de differentiatieopleiding tot tandarts‐geriatrie zal een tipje van de sluier oplichten van het fascinerende vakgebied van de gerodontologie en vormt een mooie inleiding voor hen die zich in dit vak willen verdiepen.

Curricula Vitae:

dr. Hanna Willems (1976) werd tot arts opgeleid in het AMC, waarna ze klinisch geriater werd en internist. Ze promoveerde op wervelfracturen in de geriatrie bij Willem Lems in 2014. Ze ging na haar promotie weer terug naar het AMC, waar ze haar vak uitoefent en hoofd is van de afdeling geriatrie. Landelijk is ze voorzitter van het project Leading the Change dat zorgevaluaties stimuleert en mogelijk maakt. Thans doet ze onderzoek naar wervelfracturen en heupfracturen bij ouderen. Hanna maakt deel uit van de onderwijscommissie van de differentiatieopleiding tandarts-geriatrie.

dr. Claar van der Maarel-Wierink (1979) behaalde haar tandartsdiploma in 2003 aan het ACTA. In 2007 rondde zij haar opleiding tot tandarts-geriatrie af aan het UMC St Radboud te Nijmegen en in 2013 promoveerde zij op het onderwerp ‘Dysphagia and poor oral health: significant risk factors of aspiration pneumonia in frail older people’. Vier jaar geleden startte zij haar eigen tandartspraktijk MondVitaal, een tandartspraktijk met speciale aandacht voor kwetsbare ouderen. Daarnaast is zij werkzaam bij Stichting Bijzondere Tandheelkunde (SBT) in Amsterdam en is zij voorzitter van de opleidingscommissie van de differentiatieopleiding tandarts-geriatrie.

Date: 13 februari 2020
Prijs: €395
Categorie:
Website: Bezoek ticketpagina

Review

 

Leave feedback

13 februari 2020

Date: 13 februari 2020
Prijs: €395
Categorie:
Website: Bezoek ticketpagina

ACTA

Gustav Mahlerlaan 3004
Amsterdam, 1081 LA Nederland

+ Google Maps

BT-Academy
Telefoon: info@bt-academy.nl
Email:
Website: Bezoek website organisator