Laden Evenementen
  • Dit evenement is voorbij.
11 april 2019

Nascholingsdag Implantologie

0

Op deze nascholingsdag verbreed je je kennis over de chirurgische mogelijkheden in de implantologie door het uitwisselen van ervaringen en leer je hoe je kunt overstappen naar een digitale workflow zonder verlies van kwaliteit. Je maakt kennis met de rol van aMMP-8 diagnostiek in de implantologie en leert hoe je een betere nazorg voor implantaten realiseert volgens de laatste richtlijnen.

Casusbesprekingen en ervaringen delen
De middag begint met een interactieve sessie waarin een implanterend tandarts zijn ervaringen deelt en ervaringen over zelfstandig implanteren uitgewisseld kunnen worden. Daarna gaan we in groepen verschillende casussen bespreken onder leiding van ervaren implantologen. Je mag ook je eigen casuïstiek inbrengen!

Van een conventionele naar een digitale workflow voor implantaten
In deze lezing leer je hoe je voorspoedig kan overstappen van conventioneel afdrukken naar een digitale workflow zonder verlies van kwaliteit en met een voorspelbaar frictionfit resultaat. Een digitale workflow in de implantologie is comfortabeler voor de patiënt en behandelaar.

Ondersteuning bij het implanteren via Dental Plek
Overleggen met collega’s over casussen van jouw patiënten? Leer hoe wij je kunnen ondersteunen bij het implanteren via het implantologie platform op Dental Plek.

De rol van aMMP-8 diagnostiek in de implantologie
Je maakt kennis met de aMMP-8 diagnostiek en leert hoe de ImplantSafe point-of-care testen een rol kunnen spelen in de nazorg van de implantologie.

Implantologie – Een betere nazorg begint met een goede voorzorg
Met een toename implantaten, 1 op de 10 patiënten heeft één of meer implantaten in zijn mond, is er ook een toename van peri-implantitis wat kan leiden tot ontevreden patiënten. Hoe voorkom je dit? Waar bestaat een goede nazorg uit en wat heb je daarvoor nodig? Wie is verantwoordelijk?  In deze lezing leer je hoe je een betere nazorg voor implantaten realiseert volgens de richtlijnen en welke voordelen dat heeft voor de patiënt en de zorgverlener.

Leerdoelen
Na deelname aan de nascholingsdag heb je je kennis over de chirurgische mogelijkheden in de implantologie verbreed en weet je hoe je een digitale workflow kan inrichten. Je bent bekend met de mogelijkheden van aMMP-8 point of care testen en weet hoe het implantologie forum op Dental Plek werkt. Ook heb je geleerd hoe je de risico’s bij implanteren kunt beperken, voor je patiënt en als zorgverlener, volgens de laatste richtlijnen.

Implacademy werkt samen met organisaties en sponsoren die ons helpen de kwaliteit van onze cursussen te verbeteren. Voor de Nascholingsdag Implantologie werken wij samen met Implacom, de distributeur van Zimmer Biomet Implant Systems en Puros Allograft, en PerioSafe Nederland.

 

Date: 11 april 2019
Time: 08:00 - 17:00
Prijs: €495
Categorie:
Evenement Tags:,
Website: Bezoek ticketpagina

Review

 

Leave feedback

11 april 2019

Date: 11 april 2019
Time: 08:00 - 17:00
Prijs: €495
Categorie:
Evenement Tags:,
Website: Bezoek ticketpagina

Garderen

Paleisweg 5
Garderen, Gelderen 3886 LC Nederland

+ Google Maps

Implacademy
Telefoon: +31 (0)577 461981
Email:
Website: Bezoek website organisator