Laden Evenementen
  • Dit evenement is voorbij.
26 mei 2021

Opfriscursus TMS Tandheelkunde (basis)

5

Inhoud cursus

Iedere tandarts dient door scholing aantoonbaar te voldoen aan de Eindtermen Toezichthoudend medewerker stralingsbescherming (TMS) tandheelkunde (basis) om bevoegd te zijn om röntgenfoto’s (intra-oraal, röntgen schedelprofielfoto en panorama-opnamen) te indiceren of te maken. Op grond van wetgeving is een tandarts alleen bevoegd om röntgenstraling toe te passen, als hij/zij een diploma van bovengenoemde opleiding (of gelijkwaardig) heeft behaald. Dit diploma  is een apart diploma naast het tandartsdiploma, dat pas sinds de negentiger jaren deel uitmaakt van de studie.

De afgelopen jaren hebben velen de radiologiecursus 5 A/M (nu TMS tandheelkunde basisniveau geheten) gevolgd of hebben het vereiste diploma stralingshygiëne via de studie tandheelkunde behaald. Daarnaast ben je nu volgens de richtlijn Tandheelkundige radiologie verplicht om jouw kennis over de tandheelkundige radiologie door middel van scholing op peil te houden: minimaal 4 nascholingsuren per 5 jaar (ingaande vanaf 2018) voor TMS-tandheelkunde, basisniveau en minimaal 8 nascholingsuren per 5 jaar voor TMS-tandheelkunde, ConebeamCT. Met het volgen van de cursus ontvang je 3 scholingsuren, waarmee je 75% van je nascholingsuren al hebt behaald. Met een aanvullende kennistoets behaal je ook gelijk je laatst nascholingsuur.

Kennistoetsen Radiologie

De KNMT heeft kennistoetsen ontwikkeld waarmee je 1 KRT punt (staat gelijk aan 1 scholingsuur) verdient. Het certificaat van de kennistoets kan je na afronding downloaden en printen. Bewaar het certificaat in het KEW dossier, zodat je aan kunt tonen dat je aan de scholingsnorm voor radiologie voldoet.

Naar de kennistoetsen Radiologie

Voor wie?

Deze cursus is bedoeld voor tandartsen die meer dan 5 jaar geleden hun tandartsdiploma of diploma stralingshygiëne 5 A/M hebben gehaald.

Mondhygiënisten

Ook voor mondhygiënisten geldt, dat als zij röntgenfoto’s maken in opdracht van de tandarts, zij 1 uur per 5 jaar nascholing op dit gebied moeten volgen. Het certificaat van deze cursus geldt niet als certificaat voor hen die meedoen aan het experiment tijdelijke zelfstandige bevoegdheid mondhygiënist. Daarvoor moet de 4 jarig opgeleide mondhygiënist de opleiding Toezichthoudend Medewerker Stralingsbescherming tandheelkunde volgen.
Mondhygiënisten die in de afgelopen jaren de cursus 5 A/M hebben gevolgd en daar een certificaat van hebben kunnen volstaan met de opfriscursus Toezichthoudend Medewerker Stralingsbescherming tandheelkunde (basis). Zij kunnen via de KNMT Academy deze opfriscursus volgen. Als zij in dienst zijn van de tandarts die KNMT lid is, dan geldt de cursusprijs conform die voor tandartsleden. Zo niet, dan kun je je aanmelden als niet KNMT lid en betaal je het niet-leden tarief. KRM punten dienen zelf aangevraagd te worden door het uploaden van certificaat in het KRM register.

Mondhygiënisten die een 2 of 3 jarige opleiding hebben gevolgd en 4 jarig opgeleide mondhygiënisten die niet aan het experiment mee (gaan) doen kunnen de cursus stralingshygiëne/bescherming voor assistenten/mondhygiënisten v

Date: 26 mei 2021
Time: 19:15 - 22:15
Prijs: €195
Categorie: , ,
Evenement Tags:
Website: Bezoek ticketpagina

Review

 

Robert van Attekum

23 January 2020

Afgelopen jaar een aantal evenementen van de KNMT academy bijgewoond. Dit is mij ontzettend positief bevallen, aandacht voor kwaliteit en zeker niet te grootschalig.

Leave feedback

26 mei 2021

Date: 26 mei 2021
Time: 19:15 - 22:15
Prijs: €195
Categorie: , ,
Evenement Tags:
Website: Bezoek ticketpagina

Apeldoorn, Nederland

+ Google Maps

KNMT Academy
Telefoon: 030 60 76 370
Email: