Laden Evenementen
 • Dit evenement is voorbij.
16 januari 2020

Opleiding Paro Preventieassistent

0

Paro preventie en Preventie-opleidingen, een must have voor de toekomst! Het aantal beschikbare mondhygiënisten voor preventie en paro-werkzaamheden wordt steeds kleiner en het deel preventie in uw praktijk wordt steeds groter. Kwalitatief, kleinschalig en praktijkgericht onderwijs is waar F4D College voor staat.

F4D COLLEGE verzorgt niet alleen cursussen en opleidingen op het gebied van Preventie in de Mondzorg, maar helpt uw praktijk ook op weg om de Preventie in uw praktijk te implementeren. Met meer Preventie gaat de kwaliteit in uw praktijk omhoog.
Wij begrijpen goed de uitdagingen om in uw praktijk Preventie goed op de kaart te zetten en zoals u weet dat gaat niet met alleen opleiden maar ook door de organisatie daaromheen goed te bekijken. Het integreren van Preventie in agenda’s, het team meenemen in uw preventievisie, patiëntenvoorlichting, zorgplannen, dat moet een logisch geheel zijn en voor een mooie kwaliteitsslag in uw patiëntenzorg gaan zorgen. Uw hele team zal er een boost van krijgen, heerlijk om aan een gezamenlijke mooie visie te werken. Ook een flow in uw planning zorgt voor meer werkplezier. Wij staan open om als praktijkorganisatie dit met u te delen en erover te sparren.

VOOR WIE?

Wie kan zich inschrijven voor de opleiding Paro-preventie Assistent?

Deelnemers met een Preventie-Assistent diploma en met tenminste twee jaar aantoonbare werkervaring (min. 20 uur p/w). Deze deelnemers willen graag niet gecompliceerde en lichte paro-patiënten behandelen van pocketstatus en initieel t/m nazorg.

Van alle deelnemer is leergierigheid en motivatie nodig. Tevens zal de tandarts of mondhygiënist, mondzorgkundige in uw praktijk u ook begeleiding moeten kunnen geven om dit leerproces goed te doorlopen, dit wordt getoetst bij de intake en ook gedurende de looptijd van de opleiding. Om deze begeleiding optimaal te laten verlopen, wordt er vooraf gevraagd een samenwerkingsovereenkomst te tekenen, waarin wordt vastgelegd welke begeleiding vanuit de praktijk noodzakelijk is.

DOOR WIE?

Deze opleiding wordt geleid door Paula van Dijk, mondhygiëniste, tevens docent Mondzorgkunde en Roja Karimi, mondhygiëniste.

WANNEER?

In januari 2020 nog plaatsen vrij:

 • module 1: donderdagavond 17-9-2020/18.00hr t/m zaterdag 19-9-2020/16.00hr
 • module 2: vrijdagochtend 16-10-2020/09.00hr t/m zaterdag 17-10-2020/16.00hr
 • module 3: vrijdagochtend 13-11-2020/09.00hr t/m zaterdag 14-11-2020/16.00hr
 • module 4: donderdagavond 11-12-2020/18.00hr t/m vrijdag 12-12-2020/16.00hr

INVESTERING/KOSTEN

Van alle deelnemers is leergierigheid en motivatie nodig. Tevens zal de tandarts of mondhygiënist, mondzorgkundige in uw praktijk u ook begeleiding moeten kunnen geven om dit leerproces goed te doorlopen, dit wordt getoetst bij de intake en ook gedurende de looptijd van de opleiding. Om deze begeleiding optimaal te laten verlopen, wordt er vooraf gevraagd een samenwerkingsovereenkomst te tekenen, waarin wordt vastgelegd welke begeleiding vanuit de praktijk noodzakelijk is.

De geldelijke investering is € 3.250 incl. catering en lesmateriaal voor de gehele Opleiding bij F4D COLLEGE. (BTW is vrijgesteld door CRKBO)

Indien u uw assistenten goed wilt laten oefenen op fantoom dan kunt u Frasaco gebitshygiëne-modellen/fantoomhoofden bestellen bij d-4-d 

WAT LEER IK EN WAT KAN IK NA DEZE OPLEIDING (LEERDOELEN)?

 • Het werkveld van de paro-preventie assistent met zijn grenzen, wet BIG
 • De WIP (Werkgroep Infectie Preventie) richtlijn wordt bekend verondersteld; dit is echter een blijvend aandachtspunt en daar zal dan ook voortdurend aandacht aan worden besteed in iedere module
 • De werkwijze en het slijpen van het instrumentarium: furcatiesonde, curettes 1/2, 11/12, 13/14, herhaling scalers H6/H7 en S204S(D) (het correct hanteren van de pocketsonde en de spiegel wordt als bekend verondersteld)
 • Nog meer kennis van de anatomie van gebitselementen en het parodontium
 • Nog meer kennis van de etiologie en pathologie van parodontitis
 • De medische anamnese afnemen
 • Het mondonderzoek afnemen
 • Het paro-protocol en concept vernieuwde Richtlijn Parodontale Screening, Diagnostiek en Behandeling in de Algemene Praktijk
 • Herhaling DPSI en PPS score
 • Een pocket en parodontiumstatus maken en begrijpen
 • Een individueel gerichte voorlichting en mondhygiëne instructie geven
 • De subgingivale en supragingivale biofilm bij de parodontaal behandelde patiënt op de juiste wijze verstoren en verwijderen met handinstrumentarium en ultrasone reinigingsapparatuur
 • Het subgingivaal tandsteen verwijderen met handinstrumentarium en ultrasone reinigingsapparatuur
 • Supra en subgingivale reiniging met Airflow apparaat
 • Verslaglegging; zorgvraag, zorgdoelen, recall-termijn, terugkoppeling naar tandarts en/of mondhygiënist en onder supervisie tandarts naar diëtist/huisarts
 • Communicatie (Ergonomie; een juiste werkhouding wordt verondersteld bekend te zijn, dit is echter een blijvend aandachtspunt en daar zal dan ook voortdurend aandacht aan worden besteed in iedere module)

EXAMEN

Aan het einde volgt een theoretisch en praktisch examen
Na afloop ontvangt u – bij het positief afronden van de opleiding – een Diploma Paro Preventieassistent

 

 

Start: 16 januari 2020
End: 17 april 2020
Prijs: €3250
Categorie:
Evenement Tags:,
Website: Bezoek ticketpagina

Review

 

Leave feedback

16 januari 2020

Start: 16 januari 2020
End: 17 april 2020
Prijs: €3250
Categorie:
Evenement Tags:,
Website: Bezoek ticketpagina

Litserstraat 5

Litserstraat 5
Den Bosch, Den Dungen 5275 BS Nederland

+ Google Maps

F4D college
Email:
Website: Bezoek website organisator