Laden Evenementen
  • Dit evenement is voorbij.
11 januari 2020

Opleiding preventie assistent

0

Belang van de cursus
Een goed opgeleide preventie-assistent is niet meer weg te denken uit de praktijk met een meerkamerconcept en is een uitermate belangrijke pijler gebleken onder het streven naar een goede mondgezondheid van onze patiënten. Daarom verzorgt het Centrum voor Tandheelkunde en Mondzorgkunde al ruim 18 jaar de cursus Preventie Assistent.

Iets voor jou?
Deze 9 daagse cursus leidt tandartsassistenten op tot assistent met aantekening preventie (preventie assistent). In deze cursus leert de assistent zowel theoretisch als klinisch alles over DPSI, plaque- en bloedingsindex, mondhygiëne instructie, gingivitis en parodontitis maar ook supragingivaal tandsteen verwijderen met handinstrumenten en ultrasoon. Het zelfstandig uitvoeren van diverse preventie taken binnen de tandheelkunde staat centraal.

De cursus
Tijdens deze cursus is de tandarts de coach/praktijkbegeleider, is verantwoordelijk voor de diagnose, de indicatiestelling en geeft de assistent opdracht om bepaalde taken op het gebied van preventie en mondhygiëne uit te voeren. De assistent is verantwoordelijk voor de goede uitvoering van de opgedragen taken. De tandarts blijft eindverantwoordelijk en houdt toezicht op een goede uitvoering, geeft aanwijzingen en draagt er zorg voor dat de assistent de opgedragen taken ook goed kan uitvoeren: voldoende scholing, assistentie, goede outillage e.d.  In veel voorkomende gevallen zou het ook kunnen gaan om een mondhygiënist die de cursist begeleidt, coacht en fungeert als opdrachtgever. Deze ‘indirecte taakdelegatie’ moet plaatsvinden conform de wet BIG.

Ingangstoets
Cursisten die geen MBO diploma tandartsassistente hebben, moeten een ingangstoets doen voor toelating tot de cursus preventie assistente. De kosten voor de ingangstoets bedragen €100,-.

DATA (allemaal zaterdagen)
11 januari Startdag cursus/skillslab

25 januari Skillslab en theorie

8 februari​​ Skillslab en theorie

9 februari Skillslab/kliniek en theorie

14 maart Kliniek en Communicatie

28 maart Communicatie

18 april Kliniek

16 mei Kliniek

6 juni Examendag kliniek

Start: 11 januari 2020 om 08:00
Einde: 6 juni 2020 om 17:00
Prijs: €3400
Categorie:
Website: Bezoek ticketpagina

Review

 

Leave feedback

11 januari 2020

Start: 11 januari 2020 om 08:00
Einde: 6 juni 2020 om 17:00
Prijs: €3400
Categorie:
Website: Bezoek ticketpagina

UMCG Groningen

Antonius Deusinglaan 1
Groningen, 9713 AV Nederland

+ Google Maps

Centrum voor Tandheelkunde en Mondzorgkunde UMCG/CTM
Telefoon: 050-3616283
Email:
Website: Bezoek website organisator