Laden Evenementen
  • Dit evenement is voorbij.
07 september 2019

Opleiding Preventie assistent

0

Om de tandartsassistent bevoegd en bekwaam te laten worden in de uitbreiding van het takenpakket is deze opleiding tot preventieassistent tot stand gekomen. Waarin de kwaliteit bij het uitvoeren van de taken ten grondslag ligt bij het maken van de opleiding. Om de kwaliteit te waarborgen is een goed team van essentieel belang die de assistent ondersteunt, coacht en adviseert. Het team van docenten bestaat daarom uit ervaren docenten uit de praktijk. Per 4 deelnemers is er 1 docent aanwezig. De opleiding preventie assistent is inhoudelijk toonaangevend en leidt assistenten op het hoogste niveau op.

Doel van de opleiding:
Het zelfstandig uitvoeren van een preventie behandeling bij een patiënt met een DPSI A onder toezicht van de tandarts.

E-Learning platform:
Het programma biedt een extra ondersteuning tijdens de klassikale lesdagen! Het spiksplinternieuwe e-learning programma kan door de tandartsassistent thuis of in de praktijk worden gebruikt. Iedere deelnemer krijgt zijn eigen e- learning account waarbij alle voortgang wordt bijgehouden. In het programma staan huiswerkopdrachten, praktijkopdrachten, films, checklisten. Hierdoor kan ook de praktijkbegeleider de voortgang van de deelnemer volgen en evalueren. Tijdens de lesdagen neemt de tandartsassistent zelf een eigen tablat of laptop mee.

Het programma:
Tijdens de opleiding zal er een afwisselend programma plaatsvinden van theorie door middel van discussie, uitvoeren van opdrachten en werkvormen. Hierin leert de deelnemer door de vaardigheden uit te voeren en zelf aan het werk te zijn bij zowel de theorie als de praktijk dagen de kennis eigen te maken. Bij de praktijk momenten is er een preklinische fase waarbij er op fantoom wordt gewerkt en een klinische fase waarbij de deelnemers bij elkaar oefenen. Daarnaast worden er patiënten geselecteerd om een preventie behandeling uit te voeren.

Nieuw!:
Tijdens de opleiding preventie assistent gebruiken we het programma met de app van Mondmaatje. Het programma van parodontologie praktijk Leeuwarden is wetenschappelijk onderbouwd en alle preventie-informatie staat nu overzichtelijk bij elkaar. Mondmaatje is het preventie-programma met app waarmee tandheelkundige zorgverleners hun patiënten helpen hun gebit gezonder te maken en te houden! De deelnemers leren tijdens de opleiding met dit programma te werken om aan hun patiënt via de app de juiste mondhygiëne voorlichting en instructie te geven.

Doelgroep:
Tandartsassistenten met een afgeronde MBO 4 niveau opleiding diploma tandartsassistent of 2 jaar praktijkervaring als tandartsassistent. Voor alle deelnemers is er een ingangstoets. Wanneer u de toets met positief resultaat aflegt bent u automatisch toegelaten tot de opleiding.

Locatie:
Er zijn twee locaties waar we trainen: Amersfoort en Emmeloord. Een groep bestaat uit maximaal 12 deelnemers.

Ingangstoets: zaterdag 7 september 2019
Lesdag 1: zaterdag 14 september 2019
Lesdag 2: zaterdag 28 september 2019
Lesdag 3: zaterdag 12 oktober 2019
Lesdag 4: zaterdag 19 oktober 2019
Lesdag 5: zaterdag 2 november 2019
Lesdag 6: zaterdag 16 november 2019
Lesdag 7: zaterdag 30 november 2019
Lesdag 8: zaterdag 7 december 2019
Lesdag 9: zaterdag 11 januari 2020
Lesdag 10: zaterdag 25 januari 2020

Start: 7 september 2019
End: 25 januari 2020
Prijs: €2995
Categorie:
Evenement Tags:, , , ,
Website: Bezoek ticketpagina

Review

 

Leave feedback

07 september 2019

Start: 7 september 2019
End: 25 januari 2020
Prijs: €2995
Categorie:
Evenement Tags:, , , ,
Website: Bezoek ticketpagina

Amersfoort

Amersfoort, Utrecht Nederland

+ Google Maps

Dentcoach
Telefoon: 06 – 422 236 39
Email:
Website: Bezoek website organisator