Laden Evenementen
  • Dit evenement is voorbij.
13 december 2019

Orthodontie en het parodontium

0

Tandverplaatsing gaat samen met ombouwprocessen in het parodontium. Voor een gunstige lange termijnprognose is de juiste positie van de gebitselementen in de processus alveolaris belangrijk. Ook na de orthodontische behandeling treedt tandverplaatsing op a.g.v. verdere gelaatsgroei en de daarmee samenhangende veranderingen in tandstand en occlusie. Permanente retentie van frontelementen met vaste draadspalken kan soms samengaan met ongunstige neveneffecten. Parodontale plastische chirurgie kan onder voorwaarden in dergelijke gevallen een uitkomst bieden. In het theoretische deel van de cursus wordt ingegaan op de parodontale effecten van tandverplaatsing tijdens de actieve orthodontische behandeling en tijdens de retentieperiode. Mogelijkheden en indicaties voor parodontale plastische chirurgie worden toegelicht. Het belang van individuele planning van retentieapparatuur in relatie tot de oorspronkelijke orthodontische afwijking wordt benadrukt met de verschillende varianten van vaste en uitneembare retentieapparatuur.

De praktische oefeningen worden uitgevoerd op typodont en op varkenskaken.

Leerdoelen:
– u kunt een retentiespalk in de onderkaak passief plaatsen e/o corrigeren zodat deze passief aanligt en geplaats kan worden
– u kunt eenvoudige chirurgische technieken tot herstel van het parodontium indiceren en uitvoeren

Na het volgen van de cursus bent u in staat om:
– orthodontische retentie te indiceren, beoordelen en om een retentiespalk te plaatsen op typodont
– eenvoudige parodontale chirurgie voor correcties van de gingiva te indiceren en uit te voeren op een varkenskaakmodel.

Date: 13 december 2019
Prijs: €645
Categorie: ,
Evenement Tags:,
Website: Bezoek ticketpagina

Review

 

Leave feedback

13 december 2019

Date: 13 december 2019
Prijs: €645
Categorie: ,
Evenement Tags:,
Website: Bezoek ticketpagina

Radboudumc Nijmegen

Philips van Leydenlaan 25
Nijmegen, 6525 EX Nederland

+ Google Maps

PAOT Nijmegen
Telefoon: 024 3092862
Email:
Website: Bezoek website organisator