Laden Evenementen
  • Dit evenement is voorbij.
01 november 2019

Patiëntendossier

0

Inhoud

Het dossier is een onontbeerlijk hulpmiddel bij de behandeling van patiënten, zeker wanneer dit in teamverband gebeurt. Een goed patiëntendossier is volledig, maar ook beknopt en up-to-date. Het moet leesbaar, inzichtelijk en beschikbaar zijn en de informatie in het dossier moet goed worden beveiligd. In deze cursus hoort u wat wel en niet mag.

Verbetering
De overheid heeft verschillende regels gegeven over de dossierplicht. Dat er op dat terrein door tandartsen misschien iets te verbeteren valt, blijkt uit het feit dat het dossier een betrekkelijk prominente plaats inneemt onder de klachtonderdelen. Tijdens de cursus zal dieper ingegaan worden op de vragen als: Wat moet er in een dossier?  Kan je er ook teveel inzetten?

Procedure
En hoe zit het met de geheimhouding, de inzage en de bewaarplicht?  Behalve het dossier als een verplicht nummer, is een goed bijgehouden dossier niet zelden de voornaamste  helper van een tandarts tijdens een procedure. En ook op deze functie van het dossier zal nader ingegaan worden.

Cursusleider

Mr. Dr. Wolter Brands studeerde tandheelkunde en Nederlands recht aan de Rijksuniversiteit Groningen en is gepromoveerd in het gezondheidsrecht. Hij is voorzitter van de KNMT en werkzaam als maat in een groepspraktijk in Vaassen. Ook is hij rechter plaatsvervanger bij de rechtbank Midden Nederland. Daarnaast is hij betrokken bij het onderwijs van de drie tandheelkundige faculteiten.

Brands was onder meer voorzitter van het Nederlandsch Tandheelkundig Genootschap, president van de International  Dental Ethics and Law Society (IDEALS), hoofddocent aan het Radboudumc en hoofdredacteur van het Nederlands Tijdschrift voor Tandheelkunde. Hij heeft een groot aantal boeken en artikelen gepubliceerd in nationale en internationale tijdschriften.

Ervaringen

”Interessante handvatten en veel inhoudelijke voorbeelden. Een aantal punten zal ik zeker mee kunnen nemen in de organisatie!”

Kosten

KNMT-leden
Medewerker uit de praktijk* van KNMT-lid
€ 50,-
€ 50,-
Niet KNMT-leden
Medewerker uit de praktijk* van niet KNMT-lid
€ 145,-
€ 145,-

* Medewerker uit de praktijk: praktijkmanager, mondhygiënist en preventie-, balie-, tandarts- assistent.

Date: 1 november 2019
Time: 13:30 - 17:00
Prijs: €145
Categorie: , , , ,
Evenement Tags:
Website: Bezoek ticketpagina

Review

 

Leave feedback

01 november 2019

Date: 1 november 2019
Time: 13:30 - 17:00
Prijs: €145
Categorie: , , , ,
Evenement Tags:
Website: Bezoek ticketpagina

KNMT, Utrecht

Orteliuslaan 750
Utrecht, Utrecht 3528BB Nederland

+ Google Maps

KNMT
Telefoon: 030 - 607 62 98
Email:
Website: Bezoek website organisator