Laden Evenementen
  • Dit evenement is voorbij.
07 februari 2020

PIJN2020

0

Professionals in de mondzorg worden regelmatig met pijn geconfronteerd: veel patiënten klagen over pijn in de mond, het kauwstelsel, het aangezicht of het hoofd. Ook diagnostische procedures en tandheelkundige behandelingen kunnen gepaard gaan met pijn.

Patiënten zouden kunnen denken dat wij als mondzorgprofessionals van de hoed en de rand weten als het over pijn gaat. De praktijk is echter anders: we worstelen allemaal met de diagnostiek en behandeling van pijn van de aan onze zorgen toevertrouwde patiënten. En dat terwijl pijn een enorme impact op het dagelijks leven heeft: onze stemming daalt, we slapen slecht, we hebben moeite met eten en kan tot ziekmelding op het werk leiden. Het is van groot belang dat we grip krijgen op pijn, in het belang van onze patiënten, hun directe omgeving en de maatschappij.

Tijdens PIJN2020 komen allereerst de basale aspecten van pijn aan bod, gevolgd door een overzicht van de verschillende soorten pijn die kunnen voorkomen in de mond, het kauwstelsel, het aangezicht en het hoofd. Daarna komen de meest voorkomende oorzaken van orofaciale pijn, te weten dentoalveolaire pijn (kiespijn), spier- en gewrichtspijn (TMD-pijn), hoofdpijn en neuropatische pijn (zenuwpijn) aan de orde. Zowel de diagnostiek als de behandeling komen aan bod. Ook de gevolgen van orofaciale pijn op de slaapkwaliteit en de wisselwerking tussen pijn en slaap worden besproken. Het congresprogramma sluit af met acute pijn en hoe daar adequaat en veilig mee om te gaan in de mondzorgpraktijk.
Het Congres PIJN2020 is een initiatief van Bureau Kalker in nauwe samenwerking met de sprekers. Bureau Kalker is een onafhankelijk congresorganisatiebureau, gespecialiseerd in de organisatie van klinische tandheelkundige congressen.

PROGRAMMA

– vrijdag 7 februari 2020
08:30 – 09:30 uur: Ontvangst met koffie en thee

Accreditatie

De congressen van Bureau Kalker zijn door de Toetsingscommissie van de Stichting QuAT geaccrediteerd met het Q-Keurmerk. Deelname aan het congres PIJN2020 levert u 5 KRT/KRM punten op. Deelnemers aan het congres ontvangen aan het einde van de dag een persoonlijk deelnamecertificaat met daarop de accreditatie en het aantal KRT/KRM punten vermeld. Uw deelname wordt doorgegeven aan het Kwaliteitsregister Tandartsen KRT en aan het Kwaliteitsregister Mondhygiënisten KRM. Ook geven wij uw deelname door aan PE-Online. Voor Orofaciale Fysiotherapeuten wordt accreditatie aangevraagd bij het KNGF zodat deelnemende fysiotherapeuten accreditatiepunten toegekend krijgen in het Centraal Kwaliteitsregister Fysiotherapie (CKR).

 

Date: 7 februari 2020
Time: 08:30 - 18:00
Prijs: €395
Categorie: , ,
Website: Bezoek ticketpagina

Review

 

Leave feedback

07 februari 2020

Date: 7 februari 2020
Time: 08:30 - 18:00
Prijs: €395
Categorie: , ,
Website: Bezoek ticketpagina

RAI Amsterdam

Europaplein
Amsterdam, Noord-Holland Nederland

+ Google Maps

Bureau Kalker
Telefoon: 020-6159936
Email:
Website: Bezoek website organisator