Laden Evenementen
 • Dit evenement is voorbij.
03 december 2020

Praktijkmanagement

4.5

Deze cursus leidt de beginnende en gevorderde praktijkmanager op professioneel en effectief om te gaan met de organisatorische ondersteuning van de praktijk.

Cursusdata:

 • 3 en 4 december 2020
Het niveau (doelgroep/criteria)

De cursus is geschikt voor praktijkmanagers, receptionisten en assistenten die zich bezighouden met de organisatie van de praktijk. De docent, Rolf van Mierlo, garandeert dat elke cursist met een schatkist vol tips en tricks naar huis gaat.

Leren en werken (begeleiding)

De cursist leert als praktijkmanager het werk op een efficiënte en effectieve wijze in te vullen. De praktijkmanager krijgt handvatten het team te ondersteunen om op een zeer klantgerichte manier en zonder stress het goed te organiseren op de werkvloer. Na het volgen van deze cursus is de praktijkmanager een volwaardig sparringpartner voor de praktijkhouder.

Theorie (inhoud/werkwijze)

De theorie van de cursus wordt aangeboden in de vorm van een klapper. Tijdens de cursus zijn er verschillende werkvormen, welke allemaal interactief: in groepen, met film en opdrachten. Er is volop gelegenheid tot het stellen van vragen.

Kennis

De docent, Rolf van Mierlo, heeft zelf alle fases van bedrijfsontwikkeling doorlopen, hierdoor is hij in staat zich te verplaatsen en zijn kennis over te dragen over elke praktijkvorm, agendaplanningsysteem en organisatiemodel, ongeacht welke vorm.

Behandeld worden / vaardigheden:
 • Organisatie en structuur in een moderne tandartspraktijk.
  De cursist leert de werkprocessen in de praktijk te overzien.
 • Taken, verantwoordelijkheden en bevoegdheden van een succesvol team.
 • Turbo Time Management (o.a. prioriteiten stellen).
 • Communicatie technieken (o.a. feedback krijgen en geven).
 • Opzetten van de afdeling personeelszaken (o.a. aandacht voor opzetten functioneringsgesprekken).
 • Effectieve agendaplanning (o.a. meerkamerconcept).
 • Veranderprocessen begeleiden.
  De cursist leert hoe als projectleider te handelen.
 • Klantgerichtheid in een ervaringseconomie.
  De cursist leert hoe klantgericht processen te beheren.
 • Niet harder, maar slimmer werken.
 • Netwerken met collega’s.
 • De kunst van onzichtbaar overtuigen en beïnvloeden.

ROLF
VAN MIERLO
“Het leven is een feest, maar je moet wel zelf
de slingers ophangen”

Rolf is al meer dan 30 jaar praktiserend tandarts bij de toonaangevende groepspraktijk M2 tandartsen. Als bestuursvoorzitter heeft hij samen met zijn compagnons de praktijk laten groeien van 2 naar meer dan 100 medewerkers. Zijn kennis over de mondzorg en ondernemen deelt hij graag met collega’s, managers en andere zorgondernemers. Al lange tijd geeft hij trainingen in management en praktijkvoering, wat hem zelf ook scherp houdt.

Start: 3 december 2020
End: 4 december 2020
Prijs: €1250
Categorie: ,
Evenement Tags:
Website: Bezoek ticketpagina

Review

 

Luca Tempel

27 September 2019

Leerstof sluit heel goed aan bij de praktijk. Door M2 academy blijf je up to date. Ik zou deze cursus zeker aanbevelen bij mijn collega's.

Jill Schouten

27 September 2019

De locatie van de cursus was erg goed. Er was voldoende parkeerplaats en kosteloos( ook niet heel onbelangrijk) Ik vond de cursus erg boeiend. Het was veel herhalen, wat heel belangrijk is voor ons. Ik heb ook veel nieuwe dingen mogen leren. Wat mij erg aansprak was met name over waar op te letten bij het mondonderzoek (tongkanker etc). De 2 dames Shabona en Barbara gaven de presentatie met veel enthousiasme en persoonlijke aandacht. Het was erg prettig luisteren en geen enkel moment oninteressant. Het theoriegedeelte was wel erg lang. Dit had iets ingekort mogen worden wat mij betreft. Ook hebben we praktijk gedaan. Even goed letten op de ergonomie en het op de juiste manier hanteren van de instrumenten. De lunch was ook erg goed verzorgd! De broodjes en salade waren heerlijk. Er was voldoende te eten en te drinken. Al bij al, het was een topcursus! En zeker voor herhaling vatbaar!

Leave feedback

03 december 2020

Start: 3 december 2020
End: 4 december 2020
Prijs: €1250
Categorie: ,
Evenement Tags:
Website: Bezoek ticketpagina

M2 Academy

Prins Bernhardlaan 1
Voorburg, 2274HT Nederland

+ Google Maps

M2 Academy
Telefoon: 06-12728253
Email:
Website: Bezoek website organisator