Laden Evenementen
  • Dit evenement is voorbij.
06 juni 2019

ATRAUMATIC RESTORATIVE TREATMENT

0
Op het onlangs gehouden congres van de Wereld Tandartsen Organisatie (FDI) werd door internationale sprekers de ART-methode aangeprezen om wereldwijd intra- en extramurale zorg te verlenen.
Jo Frencken – tandarts, onderzoeker en uitvinder van deze methode – vertelt: “Een 92-jarige vrouw werd door mij met de ART-methode aan haar incisieven behandeld en riep verrukt dat ze het jammer vond dat ze deze behandeling niet eerder had gekregen. Een jong gezin reed 70km om een caviteit bij hun 5-jarig kind d.m.v. de ART-methode door mij te laten behandelen omdat de eigen tandarts het niet deed. Ze zouden de ouders van de kinderen op het schoolterrein vertellen over de prettige behandeling. Een vrouw van middelbare leeftijd reed 2 uur om de caviteiten d.m.v. de ART-methode te laten restaureren omdat haar tandarts alleen de traditionele wijze wilde gebruiken en zei niet geschoold te zijn in het uitvoeren van de ART-methode.”

THEORIE EN PRAKTIJK

Redenen genoeg om door middel van regionale nascholingen tandartsen door heel Nederland de gelegenheid te geven meer kennis te vergaren over deze methode en de aanpak daadwerkelijk te oefenen. De cursus bestaat daarom uit twee delen, waar het ene deel zich focust op de theorie met de volgende onderwerpen:
  • Hedendaagse cariologische principes van restauratief behandelen
  • Restauratief glasionomeer als mogelijke amalgaam vervanging
  • ART-verzegeling, indicatie en applicatie
  • ART-restauratie, indicatie en applicatie
Het tweede, praktische deel, bestaat uit het leren omgaan met de ART-instrumenten, het glasionomeer en het vervaardigen van een ART-verzegeling en ART-restauratie.

Date: 6 juni 2019
Time: 14:00 - 21:00
Prijs: €335
Categorie: ,
Evenement Tags:
Website: Bezoek ticketpagina

Review

 

Leave feedback

06 juni 2019

Date: 6 juni 2019
Time: 14:00 - 21:00
Prijs: €335
Categorie: ,
Evenement Tags:
Website: Bezoek ticketpagina

Worldhotel Wings

Rotterdam Airportplein 55
Rotterdam, 3045 AP

+ Google Maps

Springer Healthcare
Telefoon: 030 638 36 38
Email:
Website: Bezoek website organisator