Laden Evenementen
  • Dit evenement is voorbij.
11 juni 2019

ATRAUMATIC RESTORATIVE TREATMENT

0
Op het onlangs gehouden congres van de Wereld Tandartsen Organisatie (FDI) werd door internationale sprekers de ART-methode aangeprezen om wereldwijd intra- en extramurale zorg te verlenen.
Jo Frencken – tandarts, onderzoeker en uitvinder van deze methode – vertelt: “Een 92-jarige vrouw werd door mij met de ART-methode aan haar incisieven behandeld en riep verrukt dat ze het jammer vond dat ze deze behandeling niet eerder had gekregen. Een jong gezin reed 70km om een caviteit bij hun 5-jarig kind d.m.v. de ART-methode door mij te laten behandelen omdat de eigen tandarts het niet deed. Ze zouden de ouders van de kinderen op het schoolterrein vertellen over de prettige behandeling. Een vrouw van middelbare leeftijd reed 2 uur om de caviteiten d.m.v. de ART-methode te laten restaureren omdat haar tandarts alleen de traditionele wijze wilde gebruiken en zei niet geschoold te zijn in het uitvoeren van de ART-methode.”

THEORIE EN PRAKTIJK

Redenen genoeg om door middel van regionale nascholingen tandartsen door heel Nederland de gelegenheid te geven meer kennis te vergaren over deze methode en de aanpak daadwerkelijk te oefenen. De cursus bestaat daarom uit twee delen, waar het ene deel zich focust op de theorie met de volgende onderwerpen:
  • Hedendaagse cariologische principes van restauratief behandelen
  • Restauratief glasionomeer als mogelijke amalgaam vervanging
  • ART-verzegeling, indicatie en applicatie
  • ART-restauratie, indicatie en applicatie
Het tweede, praktische deel, bestaat uit het leren omgaan met de ART-instrumenten, het glasionomeer en het vervaardigen van een ART-verzegeling en ART-restauratie.
Spreker:
Jo Frencken werkte jarenlang als tandarts, onderzoeker, universitair docent (Radboudumc) en beleidsmaker in drie Afrikaanse landen tussen 1977 en 1997. De Academie voor Internationale Tandheelkunde gaf hem in 1998 de titel ‘International Tandarts-van-het-Jaar’. Later volgden nog drie prestigieuze internationale prijzen. Drie jaar werkte hij als epidemioloog/onderzoeker bij het Nederlands Instituut voor Preventieve Gezondheidszorg (TNO). Zijn interesse richtte zich steeds meer op weefsebelsparende tandheelkunde, preventie en minimale interventietechnieken, met name de Atraumatic Restorative Treatment, ofwel de ART-methode. In Afrikaanse landen, waar gebrek was aan schoon water en andere voorzieningen bleek dit een uitkomst. Wereldwijd zijn miljoenen gaatjes gevuld. Ook in Westerse landen voor kinderen, ouderen en angstige patiënten!1

Date: 11 juni 2019
Time: 14:00 - 21:00
Prijs: €335
Categorie: ,
Evenement Tags:
Website: Bezoek ticketpagina

Review

 

Leave feedback

11 juni 2019

Date: 11 juni 2019
Time: 14:00 - 21:00
Prijs: €335
Categorie: ,
Evenement Tags:
Website: Bezoek ticketpagina

Best Western Plus Hotel Groningen Plaza

Laan Corpus den Hoorn 300
Groningen, Groningen 9728 JT Nederland

+ Google Maps

Springer Healthcare
Telefoon: 030 638 36 38
Email:
Website: Bezoek website organisator