Jo Frencken werkte jarenlang als tandarts, onderzoeker, universitair docent (Radboudumc) en beleidsmaker in drie Afrikaanse landen tussen 1977 en 1997. De Academie voor Internationale Tandheelkunde gaf hem in 1998 de titel ‘International Tandarts-van-het-Jaar’. Later volgden nog drie prestigieuze internationale prijzen. Drie jaar werkte hij als epidemioloog/onderzoeker bij het Nederlands Instituut voor Preventieve Gezondheidszorg (TNO). Zijn interesse richtte zich steeds meer op weefsebelsparende tandheelkunde, preventie en minimale interventietechnieken, met name de Atraumatic Restorative Treatment, ofwel de ART-methode. In Afrikaanse landen, waar gebrek was aan schoon water en andere voorzieningen bleek dit een uitkomst. Wereldwijd zijn miljoenen gaatjes gevuld. Ook in Westerse landen voor kinderen, ouderen en angstige patiënten!
THEORIE EN PRAKTIJK
Redenen genoeg om door middel van regionale nascholingen tandartsen door heel Nederland de gelegenheid te geven meer kennis te vergaren over deze methode en de aanpak daadwerkelijk te oefenen. De cursus bestaat daarom uit twee delen, waar het ene deel zich focust op de theorie met de volgende onderwerpen:
- Hedendaagse cariologische principes van restauratief behandelen
- Restauratief glasionomeer als mogelijke amalgaam vervanging
- ART-verzegeling, indicatie en applicatie
- ART-restauratie, indicatie en applicatie
Het tweede, praktische deel, bestaat uit het leren omgaan met de ART-instrumenten, het glasionomeer en het vervaardigen van een ART-verzegeling en ART-restauratie.
De reeks bestaat uit 8 bijeenkomsten verspreid over Nederland.
Spreker:
Jo E Frencken werkte jarenlang als tandarts, onderzoeker, universitair docent (Radboudumc) en beleidsmaker in drie Afrikaanse landen tussen 1977 en 1997. De Academie voor Internationale Tandheelkunde gaf hem in 1998 de titel ‘International Tandarts-van-het-Jaar’. Later volgden nog drie prestigieuze internationale prijzen. Drie jaar werkte hij als epidemioloog/onderzoeker bij het Nederlands Instituut voor Preventieve Gezondheidszorg (TNO). Zijn interesse richtte zich steeds meer op weefsebelsparende tandheelkunde, preventie en minimale interventietechnieken, met name de Atraumatic Restorative Treatment, ofwel de ART-methode. In Afrikaanse landen, waar gebrek was aan schoon water en andere voorzieningen bleek dit een uitkomst. Wereldwijd zijn miljoenen gaatjes gevuld. Ook in Westerse landen voor kinderen, ouderen en angstige patiënten!