Laden Evenementen
  • Dit evenement is voorbij.
02 juli 2020

Röntgendiagnostiek uitgelicht

5

Röntgenopnamen worden frequent gebruikt in de tandheelkunde. Ze bieden informatie over de tandheelkundige gezondheidssituatie van de patiënt die op een andere wijze niet verkregen kan worden. Deze informatie dient te worden gebruikt als aanvulling op de klinische informatie ter ondersteuning van de diagnostiek en de behandelplanning. Naar schatting worden er in Nederland per jaar tussen de 8 en 10 miljoen röntgenfoto’s (intraorale en panoramische opnamen) vervaardigd in de tandheelkunde. Het is bekend dat blootstelling aan röntgenstraling nadelige effecten kan hebben. Per tandheelkundige opname is de blootstelling aan röntgenstraling (effectieve dosis) voor de individuele patiënt weliswaar gering, maar de hoge frequentie van de opnamen in de praktijk maakt het noodzakelijk een optimale werkwijze bij de toepassing van röntgenstraling in acht te nemen.

De tandarts is als regisseur van het zorgproces en als Toezichthoudend Medewerker Stralingsbescherming – tandheelkunde basis daarbij de eerst verantwoordelijke voor een goede uitvoering van de procedures die betrekking hebben op zowel een effectieve toepassing van de stralingsbescherming als een adequate röntgendiagnostiek.

Om röntgenfoto’s te mogen blijven indiceren en maken, moet je je kennis over radiologie op peil houden. In de richtlijn Tandheelkundige Radiologie staat daarom een nascholingseis van 4 uur in 5 jaar. Met de cursus Röntgendiagnostiek uitgelicht en een aanvullende kennistoets Radiologie voldoe je aan deze scholingseis. In deze cursus komen de volgende onderwerpen aan bod:

  • de algemene principes van rechtvaardiging in de tandheelkundige radiologie
  • de laatste wijzigingen uit de richtlijn Tandheelkundige radiologie
  • herkennen van regelmatig voorkomende afwijkingen op röntgenfoto’s

Kennistoetsen Radiologie

De KNMT heeft kennistoetsen ontwikkeld waarmee je 1 KRT punt (staat gelijk aan 1 scholingsuur) verdient. Het certificaat van de kennistoets kan je na afronding downloaden en printen. Bewaar het certificaat in het KEW dossier, zodat je aan kunt tonen dat je aan de scholingsnorm voor radiologie voldoet.

Naar de kennistoetsen Radiologie

Kosten deelname

KNMT-leden € 195,00

Voor niet KNMT-leden € 295,00

Date: 2 juli 2020
Time: 19:00 - 22:00
Prijs: €295
Categorie:
Evenement Tags:
Website: Bezoek ticketpagina

Review

 

Robert van Attekum

23 January 2020

Afgelopen jaar een aantal evenementen van de KNMT academy bijgewoond. Dit is mij ontzettend positief bevallen, aandacht voor kwaliteit en zeker niet te grootschalig.

Leave feedback

02 juli 2020

Date: 2 juli 2020
Time: 19:00 - 22:00
Prijs: €295
Categorie:
Evenement Tags:
Website: Bezoek ticketpagina

BCN Rotterdam

Barbizonlaan 25
Capelle aan den IJssel, 2908 MB

+ Google Maps

KNMT Academy
Telefoon: 030 60 76 370
Email: