Laden Evenementen
 • Dit evenement is voorbij.
03 september 2020

Rubberdam revisited

0

‘Probably no other technique or instrument used in dentistry is so universally accepted and advocated by the recognised autorities and so universally ignorted by the practicing dentist’

Sinds de introductie in 1864 is het veronderstelde gebruik van rubberdam vanzelfsprekend geworden in tal van tandheelkundige procedures. Echter, in de praktijk blijkt het gebruik toch niet zo wijd verspreid als men zou verwachten. Zowel in de endodontie als in de adhesieve tandheelkunde stoot men vaak nog op moeilijkheden en is de verleiding groot om de assistente te zien als waardig alternatief voor rubberdam.
In het theoretisch gedeelte wordt er aan de hand van heel concrete klinische patiëntcases aan de cursist geleerd hoe veruit elke individuele situatie is terug te brengen tot één der 4 hoofdconfiguraties. De installatieprocedure om tot deze configuraties te komen wordt aangeleerd.
In het praktisch gedeelte wordt de aangeleerde materie uitvoerig op fantoom geoefend.

DOELGROEP

 • Tandartsen
 • Tandarts-endodontologen
 • Tandarst-pedodontologen

ONDERWERPEN

 • Herkennen van obstakels
 • Keuze van de juiste materialen
 • Het fenomeen ‘inversie’
 • Gebruik van de juiste techniek
 • Het endo-restoratieve continuüm
 • Step-by-step protocol
 • Keys to success

DOCENT

STEPHANE BROWET tandarts

Stephane Browet studeerde in 1995 af als tandarts aan de Vrije Universteit Brussel. Na zijn afstuderen volgde hij er een 2-jarige post graduate opleiding Esthetische tandheelkunde.

Sinds die tijd is Stephane een veel gevraagd spreker en cursusleider. Onderwerpen zijn onder andere composiet posterieur, het gebruik van de microscoop in alle takken van de tandheelkunde, prothetische tandheelkunde en practice management.

LEERDOELEN

 • De criteria voor het juiste materiaal kennen
 • Een strategie ontwikkelen om het operatieveld voorspelbaar te kunnen isoleren
 • De technieken beheersen om tot een goede isolatie te komen
 • Een creatieve geest stimuleren om tot oplossingen te komen

LEVERINGSVOORWAARDEN

Doelgroep en niveau

Tandartsen, tandarts-endodontologen en tandarts-pedodontologen. Het niveau van de cursus is zowel geschikt voor de minder ervaren tandarts als voor tandartsen met een uitgebreide ervaring.

Prijs

De cursusprijs bedraagt € 985,- per persoon (inclusief koffie, thee, lunch, borrel, deelnamecertificaat en online toegang tot de cursisten area).

Duur van de cursus

De cursus begint om 09.00 uur en eindigt omstreeks 17.00 uur.

Inschrijven

U kunt zich inschrijven door het versturen van het inschrijfformulier hier links. Na ontvangst van uw inschrijving ontvangt u per e-mail een bevestiging. De factuur voor uw cursusdeelname wordt u per post toegestuurd.
Na uw inschrijving geldt een bedenktijd van 14 dagen. Daarbinnen kunt u zonder kosten deze inschrijving annuleren. Dit dient per e-mail te geschieden (info@cide.nl)

Annulering

Bij annulering van uw inschrijving vóór onderstaande termijnen worden de volgende annuleringskosten in rekening gebracht:

 • tot 60 dagen voor cursusdatum: géén annuleringskosten
 • tot 30 dagen voor cursusdatum: 25% annuleringskosten
 • tot 14 dagen voor cursusdatum: 50% annuleringskosten
 • tot 7 dagen voor cursusdatum: 100% annuleringskosten

Annuleren dient per e-mail te geschieden (info@cide.nl)

In het geval er te weinig aanmeldingen voor deze cursus zijn dan behoudt CIDE zich het recht voor deze cursus, zonder verdere verplichtingen, tot uiterlijk 30 dagen voor de cursusdatum bij de ingeschreven deelnemers te annuleren.
Mocht het CIDE genoodzaakt zijn om de cursus binnen 30 dagen voor de cursusdatum te annuleren, bijvoorbeeld wegens ziekte van de docent, dan biedt het CIDE de cursisten de gelegenheid om zonder additionele verplichtingen de cursus op een later tijdstip in te halen. Dit onder voorbehoud van beschikbaarheid.

Geheimhouding

Uw persoonlijke gegevens zullen niet aan derden worden vrijgegeven of verkocht. De gegevens zullen uitsluitend worden gebruikt voor het verstrekken van informatie door het CIDE. Mocht u deze informatie niet willen ontvangen dan kunt u dat kenbaar maken via info@cide.nl.

Klachten

Voor het CIDE is de kwaliteit van de cursussen en de tevredenheid van de cursisten zeer belangrijk.
Mocht u een klacht over het CIDE willen indienen dan kunt u dat per e-mail doen (info@cide.nl). Vanzelfsprekend wordt uw klacht vertrouwelijk behandeld. Ons klachtenregelement is hier te downloaden.

Date: 3 september 2020
Time: 09:00 - 17:00
Prijs: €985
Categorie:
Evenement Tags:
Website: Bezoek ticketpagina

Review

 

Leave feedback

03 september 2020

Date: 3 september 2020
Time: 09:00 - 17:00
Prijs: €985
Categorie:
Evenement Tags:
Website: Bezoek ticketpagina

CIDE

Groot Hertoginnelaan 23
Den Haag, Zuid-Holland 2517 EB Nederland

+ Google Maps

CIDE
Telefoon: +31 70 360 7430
Email:
Website: Bezoek website organisator